Sibiu
Caravana 2021: Drumul către învățare autentică ajunge la Sibiu, în 25-26 iulie.
Un scurt rezumat și albumul foto sunt disponibile pe FACEBOOK.
Ce ne-am propus?
Tema evenimentului național este drumul către învățare autentică. Pentru că totul începe cu modul cum îți imaginezi finalul, deci cu evaluarea. Pentru că învățarea autentică înseamnă contexte cât mai aproape de realitate, cu miză pentru călători. Pentru că educația înseamnă un amestec complex de știință, practică și valori care cer un antrenament constant, niciodată încheiat. Un drum care, cu cât este mai temeinic planificat și mai conștient urmat, cu atât face mai clară direcția călătorilor.
Veți descoperi idei de luat acasă, întrebări noi și resurse de umplut o vară întreagă. Veți descoperi gazde și călători la fel de pasionați de drum.
Caravana Aspire Teachers poposește câte două zile în: Cluj (10-11 iulie), Pucioasa (18-19 iulie), Brașov (22-23 iulie), Sibiu (25-26 iulie), Galați (2-3 august), Bacău (5-6 august):
Prima zi de organizare pentru membri (alumni ai academiilor de vară 2016-2018 și membri recrutați în comunități de practică și grupuri de lucru în 2020-2021):
ne cunoaștem pe viu și scoatem la iveală lucrurile care ne-au adus împreună și ne fac să fim o comunitate solidă,
discutăm planul viitor Aspire Teachers care va ajunge mai aproape de viziunea Un profesor excelent în fața fiecărui copil din România.
A doua zi de împărtășire pentru toți participanții înscriși (profesori din școlile din regiune, invitați, oameni care investesc în educația de calitate):
reunim participanții locali în sesiuni concentrate și un Teacher Show cu practici proaspete și relevante pe tema învățării autentice,
descoperim inițiative locale cu impact în educație, dezvoltate de lideri autentici, de la firul ierbii, cu sprijin din partea investitorilor în educație.
Agendă
Programul zilei de 26 iulie va avea loc în Cisnădioara, locația Versailles. (DJ 106 Sibiu-Cisnădioara, Sibiu).
9:30-10:00 Înregistrare participanți
10:00-11:15 Icebreaker / Introducere gazde: Diana Bucuța, Monica Munteanu, Gabriela Bărbulescu, Măriuca Morariu
11:15-11:30 Pauză cafea / răcoritoare
11.30-13.00 Workshop 1: Feedback în Clasa deschisă (Măriuca Morariu, Gabriela Bărbulescu)
13:00-14:30 Prânz (autoservire)
14:30-16:00 Workshop 2: Teama de evaluare (Gabriela Bărbulescu, Diana Bucuța) /
Workshop 3: Matematica aplicată prin proiecte (Marius Lobază)
16:00-16:15 Pauză răcoritoare
16:15-17:50 Teacher Show - idei de luat acasă (Andrada Mazilu, Octavian Minda, Adriana Balaj, Maria Denov, Viora Rozorea, Tudorel Drăgoi, Mădălina Sporiș, Alina Hoară)
17:50-18:00 Încheiere gazde - reflecție
Prezentatori
Diana Bucuța este inspector școlar pentru învățământ primar la Inspectoratul Școlar Județean Sibiu de peste 18 ani și are o experiență la catedră de 32 de ani. Are o activitate bogată de formator pentru cadre didactice, s-a implicat în derularea de proiecte cu finanțare europeană, în calitate de coordonator sau expert. Este preocupată de construirea unei comunități puternice de învățători în județul Sibiu, fiind un mentor autentic pentru colegii săi.
Marius Lobază este profesor de matematică la Colegiul Național Bănățean din Timișoara. În aproape trei decenii de carieră, Marius a avut contribuții în peste 60 de publicații, printre care cărți de exerciții, jocuri, activități pentru clasele primare, materiale didactice și auxiliare curriculare. A fost preocupat întotdeauna de introducerea tehnologiei în procesul didactic pentru adaptarea învățării la facilitățile existente. În prezent un loc important în activitatea sa îl reprezintă sprijinirea colegilor prin cursuri de formare sub egida CCD Timiș, FSLI și Sellification.
Gabriela Bărbulescu este psiholog și psihoterapeut, consilier școlar, cu o experiență de peste 30 de ani învățământ, dintre care 18 ani ca învățător. Este mentor pentru profesori debutanți și formator pentru formarea continuă a profesorilor, cu expertiză în management educațional, abilitare curriculară, educație incluzivă, educație pentru cetățenie democratică, este autor de manuale și auxiliare școlare pentru învățământul primar și gimnazial. Gabriela contribuie, ca voluntar al organizației Ajungem Mari, la formarea asistenților sociali și a persoanelor care au în grijă copii instituționalizați.
Măriuca Morariu este director executiv Aspire Teachers din 2019, cu misiunea de a aduce un profesor excelent în fața fiecărui copil din România. Are un deceniu de experiență în multiple roluri în organizații naționale (ARDOR, Fundația CADI, Junior Achievement România) și internaționale (FRA - Viena, Encounter Edu - Londra), în dezvoltarea și implementarea de programe educaționale și civice. Inovează folosind tehnologia pentru a aduce știința vie din medii extreme precum Arcticul direct în clasă pentru copii din întreaga lume (Arctic Live, Coral Live), sau temele globale din diferite regiuni de dezvoltare în România (Educație la Înălțime). Este membru în board-ul organizației Oxford for Romania (premiul I la Gala Societății Civile pentru Inițiative Civice) și al organizației Aspire Teachers. Are studii în filosofie și comunicare la UAIC Iași, Universitatea din Amsterdam și Universitatea din București.
Vă mulțumim pentru participare!
Contact: sibiu@aspireteachers.ro
Din echipa de organizare locală au făcut parte membrii Aspire Teachers: Maria Denov, Diana Bucuța, Gabriela Bărbulescu, Viora Rozorea, Mădălina Sporiș, Anca Bodnărescu și Tudorel Drăgoi.
Echipa centrală: Măriuca Morariu, Roxana Tănăsachi