Galați

Caravana 2021 - Drumul către învățare autentică ajunge la Galați, în 2-3 august.

Un scurt rezumat și albumul foto sunt disponibile pe FACEBOOK.

Ce ne-am propus?

Tema evenimentului național este drumul către învățare autentică. Pentru că totul începe cu modul cum îți imaginezi finalul, deci cu evaluarea. Pentru că învățarea autentică înseamnă contexte cât mai aproape de realitate, cu miză pentru călători. Pentru că educația înseamnă un amestec complex de știință, practică și valori care cer un antrenament constant, niciodată încheiat. Un drum care, cu cât este mai temeinic planificat și mai conștient urmat, cu atât face mai clară direcția călătorilor.

Veți descoperi idei de luat acasă, întrebări noi și resurse de umplut o vară întreagă. Veți descoperi gazde și călători la fel de pasionați de drum.

Caravana Aspire Teachers poposește câte două zile în: Cluj (10-11 iulie), Pucioasa (18-19 iulie), Brașov (22-23 iulie), Sibiu (25-26 iulie), Galați (2-3 august), Bacău (5-6 august):

Prima zi de organizare pentru membri (alumni ai academiilor de vară 2016-2018 și membri recrutați în comunități de practică și grupuri de lucru în 2020-2021):

  • ne cunoaștem pe viu și scoatem la iveală lucrurile care ne-au adus împreună și ne fac să fim o comunitate solidă,

  • discutăm planul viitor Aspire Teachers care va ajunge mai aproape de viziunea Un profesor excelent în fața fiecărui copil din România.

A doua zi de împărtășire pentru toți participanții înscriși (profesori din școlile din regiune, invitați, oameni care investesc în educația de calitate):

  • reunim participanții locali în sesiuni concentrate și un Teacher Show cu practici proaspete și relevante pe tema învățării autentice,

  • descoperim inițiative locale cu impact în educație, dezvoltate de lideri autentici, de la firul ierbii, cu sprijin din partea investitorilor în educație.

Agendă

Ziua de 3 august se desfășoară la Hotel Ibis Styles, str. Domnească, nr. 13.

9:30-10:00 Înregistrare participanți
10:00-11:15 Ice breaker și introducere (Anișoara Mihaela Ciocan, Mihaela Mihăilescu, Andra Mihaela Costache, Măriuca Morariu)
11:15-11:30 Pauză răcoritoare / cafea
11:30-13:00 Workshop: Educația: între antreprenoriat și magisteriat (Doru Căstăian)
13:00-14:30 Prânz (bufet)
14:30-16:00 Workshop 1: "Da Fine al Capo" - Planificarea inversă prin Understanding by Design și evaluarea competențelor (Constantin Lomaca) / Workshop 2: Clasa deschisă - practici reflexive și feedback în școală (Vasile Brașovanu, Măriuca Morariu)
16:00-16:15
Pauză răcoritoare
16:15-17:50 Teacher Show - idei de luat acasă (Anca Dediu, Adriana Noxi Rotaru, Adriana Lefter, Emanuela Pangrati, Monica Mocanu, Mihaela Mihăilescu, Georgiana Moldoveanu, Mihaela Ciocan și echipa)
17:50-18:00 Încheiere

 

Prezentatori

Doru Castaian

Doru Căstăian este licențiat în filosofie al Facultăţii de Istorie şi Filosofie din cadrul UBB Cluj-Napoca (2001), master în filosofie franceză contemporană (UBB, Cluj-Napoca, 2002), doctor în filosofie al UV Timişoara (2008). Predă filosofie și științe socio-umane la Liceul de arte „Dimitrie Cuclin” din Galați, este cadru didactic asociat la Universitatea ”Dunărea de jos” Galați, metodist al IȘJ Galați și formator pedagogic, traducător, publicist și animator cultural. Este laureat Merito din anul 2018. Tot în 2018 a publicat volumul ”Cum și de ce (mai) educăm”. Autor al mai multor texte despre educaţie pentru diferite platforme: contributors.ro, bookhub.ro, scrisulfacebine.ro, edupedu.ro, republica.ro, sucitoruldeminti.ro. Contributor permanent la revista „Şcoala gălăţeană”, membru fondator al asociaţiilor „Galaţi, oraşul meu” şi „Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei”.

 
Constantin Lomaca

Constantin Lomaca este în prezent liderul Departamentului de Științe la Franconian International School(TheFIS) din Erlangen, Germania. După absolvirea Facultății de Geologie, Constantin și-a petrecut o mare parte din viața sa, mai exact 23 de ani, la Sydney, unde a fost Șef al Catedrei de Științe, iar de aproape 6 ani predă Științe în Germania. Constantin este profesor și membru fondator al Școlii Românești din Sydney, Australia (1992-2015). Mai mult, el a fost coordonator de program în limba română la radio 2RRR din Sydney. Constantin predă chimie, biologie, fizică, filosofie pentru copii, Teoria Cunoașterii și Perspective Globale. Este facilitator de atelier în predarea gândirii, învățarea bazată pe anchetă, planificare inversă și evaluare autentică.În luna Decembrie din 2018, Constantin a primit premiul pentru Oameni care ne inspiră al secțiunii România Educată, oferit de către Revista Cariere.

 
Vasile Brasovanu

Vasile Brașovanu dezvoltă sesiuni de training pentru profesori și părinți în cadrul Fundației Seeding Knowledge și sprijină dezvoltarea școlilor din județul Galați ce fac parte din clusterul EduNetworks. Experiența de învățător în cadrul programului Teach for Romania l-a adus aproape de nevoile și realitățile din sistemul public de învățământ. Cei 7 ani de când lucrează în domeniul educației i-au arătat cât de importantă e pe de-o parte formarea inițială cât și cea continuă a celor care facilitează învățarea pentru copii. Astfel, după ani de formare, căutări și întâlniri cu oameni pasionați de educație și cu competență în acest domeniu, promovează implicarea statului în creșterea calității actului educațional prin politici publice care să încurajeze echitatea.

 
Andra Costache

Andra Mihaela Costache este licențiată în istorie și urmează Facultatea de Comunicare și Relații Publice, ambele la Universitatea „Danubius” din Galați. S-a pregătit politic la academii pentru partidele de centru dreapta, urmând programe de formare în cadrul National Democratic Institute (Statele Unite ale Americii), iar în 2019 a participat într-un schimb de experiență în Parlamentul Norvegiei. S-a implicat în peste zece proiecte girate de Comisia Europeană axate pe aceasta problematică. În anul 2017 a primit titlul de „Voluntarul anului” pentru organizarea conferințelor TEDx, pentru proiectul „Autobuzul lui Moș Crăciun”, dotarea cu incubatoare a Maternității „Buna Vestire”, campanii pentru susținerea excelenței în educație, acordarea de burse pentru elevii olimpici sau crearea de biblioteci. În Guvernul Orban a ocupat funcția de secretar de stat în cadrul Ministerului Tineretului și Sportului, fiind cel mai tânăr demnitar al României, iar ulterior, a fost numită subprefect al județului Galați.

 
Mariuca Morariu

Măriuca Morariu este director executiv Aspire Teachers din 2019, cu misiunea de a aduce un profesor excelent în fața fiecărui copil din România . Are un deceniu de experiență în multiple roluri în organizații naționale (ARDOR, Fundația CADI, Junior Achievement România) și internaționale (FRA - Viena, Encounter Edu - Londra), în dezvoltarea și implementarea de programe educaționale și civice. Inovează folosind tehnologia pentru a aduce știința vie din medii extreme precum Arcticul direct în clasă pentru copii din întreaga lume (Arctic Live, Coral Live), sau temele globale din diferite regiuni de dezvoltare în România (Educație la Înălțime). Este membru în board-ul organizației Oxford for Romania (premiul I la Gala Societății Civile pentru Inițiative Civice) și al organizației Aspire Teachers. Are studii în filosofie și comunicare la UAIC Iași, Universitatea din Amsterdam și Universitatea din București.

 

Vă mulțumim pentru participare!

Contact: galati@aspireteachers.ro

Din echipa de organizare locală au făcut parte membrii Aspire Teachers: Anișoara Mihaela Ciocan, Anca Dediu, Adriana Lefter, Mihaela Mihăilescu, Ana Raluca Mușat, Oana Onica.
Echipa centrală: Roxana Tănăsachi, Măriuca Morariu

>> Înapoi la evenimente

 
Echipa Aspire Teachers