Echipa de conducere (organizația Aspire Teachers)

Alexandra Copos de Prada Co-fondator, Membru Board

Alexandra Copos de Prada
Co-fondator, Președinte Board

Alexandra a co-fondat Aspire for Education și Aspire Teachers, unde este președintele board-ului. Este CEO și fondatoare Moonstar Ventures, un startup în Londra care reinventează trainingul pentru corporații, a fost CEO AnaPan și AnaHotels, a lucrat în New York la Departamentul de Educație unde a condus cel mai extins program de dezvoltare de directori de școli. Este licențiată în Economie și Economie Politică la Princeton University și absolventă a programelor de MPA la Harvard University și MBA la The Wharton School, University of Pennsylvania.

Ana-Maria Toniță Co-fondator, Membru Board

Ana-Maria Toniță
Co-fondator, Vicepreședinte Board

Ana este co-fondatoare Aspire Teachers și absolventă a Academiei Aspire for Professionals 2015. Acum lucrează ca Vicepreședinte People & Strategy la Hubject, o companie globală expertă în mobilitate digitală din Berlin, după 12+ ani de experiență în managementul proiectelor din mediile privat și non-profit. A lucrat la un proiect de dezvoltare comunitară în Malaezia, a fost director de dezvoltare într-un start-up din Berlin, în domeniul mobilității urbane. Are studii în economie (ASE) și managementul resurselor umane (Universitatea din Groningen).

 
Măriuca Morariu Director Executiv, membru board

Măriuca Morariu
Director Executiv, Membră board

Măriuca este director executiv din 2019 și membră în board-ul Aspire Teachers. Are 14+ ani de experiență în dezvoltarea și coordonarea de programe premiate de educație civică, științifică, de argumentare și dezbateri în organizații din România și Marea Britanie. A fost membră a board-ului Oxford for Romania, organizând singura școală de vară multidisciplinară pentru liceeni români din familii cu venituri modeste la Oxford în perioada 2016-2021. Are un master în comunicare de la Universitatea din Amsterdam (Cum Laude). A creat primul festival de educație matematică din România și DataMathLab, primul program din țară care sprijină profesorii de matematică să își transforme practica pentru ca toți elevii să aibă șansa de a înțelege cu adevărat matematica.

 

Anca Gaidoș
Manager program strategic

Anca este directoarea programului strategic DataMathLab, după 20+ ani de experiență în sectorul civic în programe naționale și internaționale de impact. A fost director operațional la Fundația Noi Orizonturi, creator de programe și parteneriate durabile. În 2024 a absolvit programul de masterat în Data Science la Bologna Business School.

Diana-Maria Bălăiță
Asistent program

Diana e studentă la Matematică-Informatică, anul II, la Universitatea Transilvania din Brașov, unde a terminat licența (Inginerie Medicală) și masterul (Mecatronică), cu 6 ani de experiență în lucrul cu copii și tineri ca mentor în educație financiară, matematică și mediu (Școala de Valori, Centrul de Matematică Interactivă din Brașov, AIESEC).

 

Francesca Răileanu Project Manager

Francesca este project manager și coordonator evaluare în cadrul Aspire Teachers din octombrie 2022. A lucrat în cercetare, în domeniul sănătății mintale și în educație și în training, ca Head of Education la Upgrade Academy, unde a dezvoltat programe educaționale pentru elevi și programe de training pentru mentori. În paralel, urmează cursuri de formare pentru a deveni terapeut cognitiv-comportamental. A absolvit Tufts University din SUA cu o licență în Psihologie Clinică și a terminat un master în Psihopatologie Clinica la Vrije Universiteit în Amsterdam.

 

Bianca Bâlea
Coordonator cercetare

Bianca este specialist MERL (Monitorizare, Evaluare, Cercetare și Învățare) în proiecte educaționale, cu doctorat în sociologie de la UBB Cluj și studii post-doctorale la Academia Română, certificată INDEED în evaluarea și scrierea inițiativelor bazate pe dovezi.

Consultanți Aspire Teachers (DataMathLab)

Dr. Daniela Vasile
Co-creator curs și resurse DataMathLab, formator București, consultant internațonal

Daniela lucrează din 2020 ca Director of Learning, la Avenor College din București. Este consultant internațional educațional pentru programele Bacalaureat Internațional și consultant pentru programul Gifted and Talented la City University în Hong Kong. Lucrează de mulți ani în parteneriat cu Council of International Schools – o organizație care evaluează și acreditează școli din toata lumea. A lucrat în Croația, Polonia, Rusia și Hong Kong. A dezvoltat programele de Master pentru Educație Internațională pentru disciplinele matematică și științe (biologie, chimie și fizică). Daniela a absolvit Facultatea de Matematică și Informatică din București și a susținut doctoratul în matematică la Universitatea Lomonosov din Moscova.

ariana văcărețu contributor EChipa data science

Ariana-Stanca Văcărețu
Co-creator curs și resurse DataMathLab, formator Cluj

Ariana este profesoară de matematică la Colegiul Național „Emil Racoviță” din Cluj-Napoca. În 2002, împreună cu alți 23 formatori RWCT (Reading and Writing for Critical Thinking), a fondat Asociația Lectura și Scrierea pentru Dezvoltarea Gândirii Critice România prin care sprijină numeroși profesori din țară să dezvolte competențele de literație și gândire critică pentru învățare la elevi. Din 2013, participă cu elevii la programe de cercetare matematică în colaborare cu școli din Franța prin asociația Math en Jeans. Cercetarea despre Turnurile din Hanoi este unul dintre proiectele publicate. S-a alăturat Aspire Teachers pentru că și-a dorit să contribuie la derularea de proiecte și activități care să îmbunătățească predarea și învățarea matematicii în învățământul secundar.

Liliana Olărașu
Formator DataMathLab Iași, creator de resurse

Liliana este profesoară de matematică și TIC la Școala Gimnazială „Vasile Conta” din Iași, lider al clubului de inițiativă comunitară IMPACT 36 CreActorii, membră Aspire Teachers și laureată Merito. Liliana încă se joacă, inventează și transformă orele de matematică și TIC în contexte de învățare în care succesul se măsoară în progres incremental, dar și într-o dezvoltare socio-emoțională armonioasă, nu în premianți cu coroniță. La Aspire Teachers a contribuit la crearea resurselor gata de folosit la clasă (DataMathLab și Aspire Talks) și este formator pentru centrul de învățare Iași în cadrul programului DataMathLab (2024-2025).

Mihaela Ionescu
Formator DataMathLab Iași, creator de resurse

Mihaela este profesoară de matematică și director adjunct la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” din Iași, coordonatoare de proiecte europene, formatoare, metodistă, autoare de auxiliare și ambasador senior în cadrul programului EPAS (Școli – ambasador ale Parlamentului European). La DataMathLab a contribuit la crearea resurselor gata de folosit la clasă și este formator pentru centrul de învățare Iași (2024-2025).

 

Mihaela Ancuța
Formator DataMathLab București, inspector Penta International

Mihaela este Lider de curriculum matematic, membră în echipa de leadership și profesoară la Avenor College, cu 15+ ani de experiență în învățământul britanic și pregătire pentru examenele Cambridge, iar de un an inspector Penta International pentru școlile din străinătate. S-a alăturat echipei DataMathLab pentru a-și sprijini colegii din sistemul public să aducă matematica mai aproape de elevii lor.

Marilena Faiciuc
Formator DataMathLab Cluj

Marilena e profesoară de matematică la Colegiul Ortodox „Mitropolitul Nicolae Colan" din Cluj-Napoca, ambasadoare eTwinning cu o activitate bogată în derularea acestor tipuri de proiecte, autoare de auxiliare cu probleme de matematică aplicată în contexte autentice. S-a alăturat echipei DataMathLab din dorința de a schimba percepția asupra formării matematice din țară.

 
CONSTAntin lomaca Consultant understanding by design, evaluare, contributor harta competenȚelor

Constantin Lomaca
Consultant DataMathLab, contributor harta competențelor

Constantin este liderul Departamentului de Ştiinţe la Franconian International School (TheFIS), în Erlangen, Germania. Absolvent al Facultății de Geologie din cadrul Universității București, Constantin a urmat studii post-universitare în științe la University of Technology Sydney și s-a specializat în Bacalaureat Internațional la Melbourne University. A fost profesor și membru fondator al Școlii românești din Sydney, coordonând programul în limba română la radio 2RRR din Sydney. Predă chimie, biologie, fizică, filosofie pentru copii, teoria cunoașterii și perspective globale. Este consultant pentru mai multe organizații din țară, precum Teach for Romania și școli și a publicat articole pe teme educaționale în Contributors, Republica, Tribuna Învățământului. La Aspire Teachers, a contribuit pro-bono la instrumentul de definire a indicatorilor de performanță pentru competențele din ciclul primar, invitat la activități de dezvoltare continuă pentru profesori și coordonator al activităților din comunitatea de practică DataMathLab.

Marius lobază  contributor EChipa data science, organizator local

Marius Lobază
Formator, contributor echipa DataMathLab, organizator local

Marius este profesor de matematică la Colegiul Național Bănățean din Timișoara. În aproape trei decenii de carieră, Marius a avut contribuții în peste 60 de publicații, printre care cărți de exerciții, jocuri, activități pentru clasele primare, materiale didactice și auxiliare curriculare. O agendă școlară ce includea un memorator de matematică și de limba și literatura română pentru clasa a VIII-a a fost de mare succes, fiind retipărită timp de 10 ani. De prin anii 2000 a început să participe la proiecte internaționale care l-au purtat în diferite țări europene. A fost preocupat întotdeauna de introducerea tehnologiei în procesul didactic pentru adaptarea învățării la facilitățile existente. În prezent un loc important în activitatea sa îl reprezintă sprijinirea colegilor prin cursuri de formare sub egida CCD Timiș, FSLI și Sellification. Din 2017 s-a alăturat Aspire Teachers din dorința de a împărtăși din experiența sa didactică împreună cu o comunitate de oameni cu aceeași viziune și pasiune pentru a deveni mai buni, inovativi în profesia lor.

Contributori Aspire Teachers

irina constantinescu LIDER HUB CENTRAL, coordonator profesori-CREATORI “educație la înălțime”

Irina Constantinescu
Coordonator profesori-creatori „Educație la înălțime”

Irina a fost până în 2021 directoare a Școlii „Matei Gr. Vlădeanu” din Cândești-Vale, județul Dâmbovița, profesoară de geografie și istorie, fondatoare și directoare executivă pro-bono a Fundației Comunitare Dâmbovița. Irina coordonează echipa de profesori a proiectului naționale „Educație la Înălțime”. Este membră activă a comunității Aspire Teachers din 2016, lider regional pentru comunitatea de practică a profesorilor dornici să învețe și să colaboreze, dar și parte din rețeaua Edu Networks. Irina este un lider care sprijină echipe de profesori din jurul ei determinați să producă schimbări în sistemul de educație și în propriile comunități.

 
Aurora zamfir Lider hub central, formator, ambasador aspire teachers

Aurora Zamfir
Formator, Ambasador Aspire Teachers

Aurora este directoarea Școlii Gimnaziale „Mihai Viteazul” din Pucioasa, județul Dâmbovița, de 7 ani. Vreme de două decenii a fost învățătoare, iar acum, de peste 11 ani, este profesoară de limba română. Aurora e omul care aduce toată comunitatea laolaltă, pentru ca impactul școlii să fie major. Este liderul care, prin exemplul propriu, îi motivează constant pe cei din jur să-și alimenteze curiozitatea și dorința de perfecționare. În 2019 a primit premiul Directorul Anului pentru Inovație din partea Asociației pentru Valori în Educație (AVE), fiind absolventă a Academiei de Leadership. Este membră Aspire Teachers din 2020, parte din echipa care a pus bazele hub-ului regional din centru. Spune că Aspire este locul în care a întâlnit oameni motivați și deschiși, care produc schimbare reală, dar modești în a vorbi despre meritele lor.

 
liliana chivulescu lider hub central, formator (Învățare experiențială)

Liliana Chivulescu
Formator (învățare experiențială)

Liliana este profesoară pentru învățământ primar la Școala Gimnazială Nr. 2 Picior de Munte, din județul Dâmbovița, aceeași școală în care a învățat până în clasa a VIII-a. Liliana este unul dintre contributorii opționalului Călătorie în lumea emoțiilor. Din 2016, a adus clubul Impact, un program de învățare non-formală al Fundației Noi Orizonturi unde grupuri de elevi din gimnaziu sau liceu învață făcând proiecte în folosul comunității, la Picior de Munte. Își măsoară impactul uitându-se și la relația vie pe care o păstrează cu copiii peste ani. Din 2022, este laureată Merito.

 
costinela cigăran lider hub central, coordonator - clasa deschisă

Costinela Cigăran
Coordonator „Clasa deschisă”

Costinela este profesoară de limba engleză de 14 ani la Școala Gimnazială Voinești, județul Dâmbovița. Este membră activă a comunității Aspire Teachers din 2018. A făcut parte din echipa care a lucrat la opționalul Aspire Talks și în echipa de leadership a comunității, unde a coordonat „Clasa Deschisă”, un demers unde profesorii învață unii de la alții, își observă lecțiile și exersează constant feedback-ul constructiv, urmând „scara feedback-ului”. Visează la o şcoală în care profesorul să se preocupe constant de propria perfecționare şi să găsească resurse de voință pentru a evolua.

 
Ramona Buzgar Consultant psihopedagogie, coordonator opționale

Ramona Buzgar
Consultant psihopedagogie, coordonator opționale

Ramona este doctor în psihologie, lector universitar la Departamentul de Psihologie din cadrul FPSE al Universității Babes-Bolyai din Cluj-Napoca. Pasionată de educație și psihologie, și-a început cariera ca educator, a fost consilier școlar, iar în ultimii ani, s-a concentrat pe dezvoltarea de programe care sprijină dezvoltarea socio-emoțională a copiilor și tinerilor și formarea profesională a cadrelor didactice. A fost co-autor în dezvoltarea de ghiduri și cercetări în cadrul unor proiecte susținute de UNICEF și Banca Mondială. În 2019, a pariticipat la bootcamp-ul creativ organizat de Aspire Teachers, iar dedicarea cadrelor didactice și misiunea organizației au determinat-o să se implice în coordonarea și realizarea opționalelor pentru primar și gimnaziu, Călătorie în lumea emoțiilor și Aspire Talks.

 
Laura Borbe formator, coordonator echipa understanding by design

Laura Borbe
Formator, Coordonator echipa Understanding by Design

Laura predă științe socio-umane la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Cluj-Napoca, și are o experiență de peste 20 de ani ca profesor. În ultimii 12 ani a colaborat cu Fundația Noi Orizonturi, unde a fost trainer și specialist în programe educaționale. A contribuit la formarea a sute de profesori în învățarea prin experiență, service learning, implementarea Programului Școala Altfel și crearea de resurse educaționale deschise. Din 2016 a obținut acreditarea de la Circle of Security International, fondatorii programului de educație parentală „Cercul siguranței”, facilitând programul pentru părinți și profesori. Este licențiată în filosofie la UBB Cluj și are un master în managementul resurselor umane la SNSPA București. Prin toată activitatea ei, urmărește un singur lucru: să ajute copiii și colegii să învețe autentic. Este laureată Merito din 2023.

 
Carmina Trâmbițaș-Vakulovski Super-connector, organizator local

Carmina Trâmbițaș-Vakulovski
Formator, super-conector, organizator local

Carmina este profesoară la Liceul „Andrei Mureșanu” Brașov, cadru didactic din 1993, cu experiență de predare la toate nivelurile de învățământ, dar și ca inspector, consilier sau formator pentru cadre didactice. A activat și în domeniul juridic. Este mentor de practică pentru elevii de liceu de la profilul pedagogic, dar și pentru studenți. Este fondator al primei reviste on-line, TIUK!, alumnă a Academiei Aspire Teachers 2016 și fondator și administrator al grupurilor de Facebook Partners și Cancelaria C7. Carmina s-a implicat constant în echipe ale Aspire Teachers pentru organizarea de webinarii, caravane sau academii.

 
raluca voina  contributor, echipa “harta competențelor”, opțional primar

Raluca Voina
Contributor echipa “harta competențelor”, opțional primar

Raluca este profesoară pentru învățământ primar, dar îi place să spună că este învățătoare, din 1994. Crede cu tărie că educația este soluția pentru foarte multe probleme ale lumii de azi. Mai crede că, dacă educația este importantă pentru copii, este cel puțin la fel de importantă pentru cei care îi formează. De aceea, în ultimii ani s-a implicat în diferite formule în îndrumarea viitoarelor învățătoare. Din 2018 s-a alăturat echipei Aspire, în derularea mai multor proiecte și activități.

 
Nick Munteanu co-lider hub Nord-est, organizator Local

Nick Munteanu
Organizator local

Nick este profesor de limbă engleză la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Buhuși din anul 2000. A participat la Academia Aspire Teachers din 2016 și de atunci totul s-a schimbat pentru el. În anii ce au urmat a intrat alături de alți colegi în echipele de organizare Aspire Teachers, organizând împreună cu aceștia mai multe activități pentru comunitate.

 
ema patrichi  contributor vlog, coordonator înv. primar EChipa understanding by design

Ema Patrichi
Contributor vlog, coordonator înv. primar echipa Understanding by Design

Ema este profesoară pentru învățământ primar la Școala Gimnazială Dacia din Târgu Mureș. Scrie pe blogul EmaLaScoala. Are un doctorat în critică literară, dar a ales să predea ca învățătoare. La Aspire Teachers a ajuns în 2020, odată cu proiectul Understanding by Design despre care crede că e minunat și pe care încearcă să îl aplice la clasă. Învață din tot ce e în jurul său și o preocupă dezvoltarea personală. Vrea ca elevii săi să fie independenți, creativi și empatici și își construiește activitățile cu acest scop în minte.

 
Anca Morar contributor, vlog, comunicare

Anca Morar
Contributor vlog, comunicare

Anca este o fericită învățătoare din Cluj-Napoca cu o experiență de 7 ani la catedră. Pe lângă studiile universitare de pedagogie, a absolvit și Academia de Muzică din Cluj-Napoca, muzica fiind a doua ei pasiune. De asemenea, îi place să se implice în diferite proiecte educaționale. A fost project manager la Digital Kids Cluj, un program educațional digital pentru copii și a participat în 2016 la Academia Aspire Teachers, această ultimă experiență urmând să îi schimbe parcursul ei profesional de la catedră. Anca a fost implicată în fiecare an în echipa de comunicare.

 
irina vasile contributor videocast, echipa understanding by design

Irina Vasile
Contributor videocast, echipa Understanding by Design

Irina este profesoară pentru învățământ primar la Şcoala Gimnazială „Henri Mathias Berthlot” din Ploieşti, din anul 1995. Dorința de a face „școala prietenoasă”, pe placul copiilor a fost cheia participării la Aspire Teachers în 2016, în urma căreia a prins curaj să pună în practică idei inovatoare pentru educație. A iniţiat proiectul educaţional „Detectiv în misiune literară”, „Jurnalul cuvintelor” pentru elevi, cursul „Sistem de valori într-o școală prietenoasă” cu scopul de a împărtăși modele de bune practici în predare-învățare-evaluare. Este facilitator pentru „Mentalitate deschisă în educație” și crede că „învățarea are loc între inimi și minți.”

 
maria denov  contributor videocast

Maria Denov
Contributor videocast

Maria este profesoară pentru învățământ primar, la Școala Gimnazială „Ion Luca Caragiale” din Sibiu. A absolvit Academia Aspire Teachers în vara anului 2018. În următorul an, a organizat Caravana Aspire la Sibiu, eveniment ce a reunit profesori din mai multe colțuri ale țării. Visează la o școală prietenoasă, în care profesorii fac front comun spre binele elevilor și în care există respect reciproc. Crede în potențialul fiecărui copil și își dorește să îl descopere la toți cei pe care îi formează.

 
ana clara grecu  contributor vlog, echipa understanding by design

Ana Clara Grecu
Contributor vlog, echipa Understanding by Design, Clubul de lectură

Ana Clara este profesoară pentru învățământ primar de 15 ani, după alți 10 ca educatoare, în școala din Valea Doftanei. Este Ambasador Îndreptar Digital și profesor Narada și încearcă, cu pasiune, să aducă în sala de clasă, educația digitală. S-a alăturat comunității Aspire la începutul anului 2020, din dorința de a învăța de la alți profesori care produc schimbări la clasă prin tehnicile lor și, astfel, să devină ea însăși mai bună pentru elevii săi.

 
daniela buna  contributor echipa harta competențelor, echipa understanding by design, vlog

Daniela Buna
Contributor echipa harta competențelor, echipa Understanding by Design, vlog

Daniela este profesoară pentru învățământ primar la Școala Gimnazială „Sfânta Vineri” din Ploiești, jud Prahova. A absolvit Facultatea de Geografie la Universitatea București. În cei 17 ani de experiență în sistemul de educație, a învățat că fiecare copil este unic, valoros și poate să-și dezvolte potențialul. S-a alăturat Aspire Teachers din dorința de a învăța continuu. Spune că aici a întâlnit profesori care văd școala ca pe locul de format oameni, cu care împarte viziunea asupra procesului continuu de dezvoltare pentru a-și realiza misiunea de profesor. 

 
diana gheorghe  contributor vlog, echipa understanding by design

Diana Gheorghe
Contributor vlog, echipa Understanding by Design

Diana este profesor pentru învățământ primar la Școala Gimnazială „George Emil Palade”, din Ploiești, județul Prahova, cu o experiență la catedră de peste 20 de ani. Din anul 2017 este ambasador Scientix, iar din anul 2019 ambasador Îndreptar Digital. De 11 ani este membră activă a comunității eTwinning și implică elevii în proiecte pe diferite teme cu un scop precis - să dezvolte competențele secolului 21. Proiecte datorită cărora a obținut recunoașterea eTwinning Quality Label sau European Quality Label, premiul I și II la Premiile Naționale eTwinning. S-a alăturat comunității Aspire Teachers în 2020 odată cu implicarea în echipa de lucru care a aplicat cadrul planificării inversate (Understanding by Design), dar și în procesul „Clasa deschisă”, fiind profesor-gazdă care și-a deschis clasa și a primit feedback de la colegi.

 
ADRIANA LEFTER  profesor creator educație la înălțime, coordonator înv. primar EChipa understanding by design

Adriana Lefter
Profesor-creator „Educație la înălțime”, coordonator înv. primar echipa Understanding by Design

Adriana este profesor pentru învățământ primar și director al Școlii Gimnaziale „Elena Doamna” din Tecuci. Este ambasador eTwinning & Scintix și pasionată de proiecte STEM, datorită implementării mai multor proiecte Erasmus, eTwinning. Alături de Aspire Teachers a coordonat o echipă de profesori într-un proiect ce a folosit cadrul de planificare inversă (Understanding by Design) pentru a concepe o unitate de învățare transdisciplinară. Adriana a fost profesoara gazdă a lecției transmisă în direct de la Mausoleul de la Mărășești în cadrul proiectului „Educație la înălțime”. S-a alăturat Echipei Aspire Teachers pentru că își dorește să se dezvolte și să colaboreze cu oameni motivați și plini de inspirație.

 
Andrei băleanu  contributor echipa data science, realizator edu Talks

Andrei Băleanu
Contributor echipa data science, realizator podcast EduTalks

Andrei este profesor de matematică la Școală Gimnazială General „Eremia Grigorescu” din București. A coordonat un proiect de voluntariat susținut de tineri din București pentru elevi din medii defavorizate vreme de doi ani. Este coautor al mai multor manuale și culegeri. Este realizatorul podcastului EduTalks - Idei pentru educație pe care l-a lansat în anul 2021, un podcast în care discută cu oameni care au experiență în domeniul educației. S-a alăturat Aspire în 2018 în dorința de a învață lucruri noi, de a cunoaște colegi implicați și de a contribui la proiecte de calitate.

 
Simona vereș  contributor EChipa de comunicare, organizator local

Simona Vereș
Contributor echipa de comunicare, organizator local

Simona este profesor pentru învățământ primar în Brașov. Este licențiată în Științe Juridice la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu și în Științele Educației la Universitatea Transilvania din Brașov, tot aici și-a obținut diploma de masterat în Resurse Umane în Educație. Crede într-un învățământ care să aibă ca fundament un sistem de valori pe baza căruia elevii să devină „oameni” activi ai societății. S-a alăturat Aspire Teachers în anul 2017. Aici s-a simțit încurajată și a legat prietenii cu cadre didactice care au inspirat-o și de la care a preluat idei și atitudini pe care le-a adaptat în relația cu elevii săi și în viața personală.

 
rodica istrate  organizator caravana aspire teachers 2021

Rodica Istrate
Organizator local

Rodica este profesor pentru învățământ primar la Școala Gimnazială „Ion Creangă” din Cluj- Napoca. A intrat în comunitatea Aspire Teachers în 2016 la prima Academie Aspire pentru cadrele didactice. Și-a dorit să fie dascăl de la vârsta de 7 ani, luând modelul învățătorului său. Lucrează cu copiii de când se știe, având și studii de psihopedagogie specială. Îi place să transforme sala de clasă într-o poveste, iar copiii să devină astfel personaje pe tot parcursul anului școlar. Îi place să utilizeze jocul, râsul și povestea în predare. Este metodist și mentor pentru studente de la Facultatea de Pedagogie a Învățământului Primar și Preșcolar, UBB și o motivează să continue ceea ce face mai ales când elevii sau studenții săi îi spun „aș vrea să fiu ca tine când cresc”.

 
anca dediu  organizator caravana aspire teachers 2021, coordonator înv. primar echipa understanding by design

Anca Dediu
Organizator local, coordonator înv. primar echipa Understanding by Design

Anca este profesor pentru învățământ primar la Școala Gimnazială „Prof. Emil Panaitescu" din Cudalbi, o comună la 56 de kilometri de Galați, și are o vechime de 21 ani în sistemul de învățământ. Face parte din categoria celor care au știut de mici ce vor să se facă când vor crește. Pasiunea pentru copii și educație i-a fost insuflată de mama ei, la rândul său învățătoare. Își dorește ca toți copiii să vină cu drag la școală, iar profesorii să-i ajute să devină oameni buni. Spune că nu a lucrat niciodată pentru performanță, ci a urmărit să aibă elevi fericiți, nu olimpici. Promovează educația prin joacă și învățarea prin descoperire. Din 2022 este laureată Merito.

 
mirela spiță  organizator caravana aspire teachers, echipa understanding by design

Mirela Spiță
Organizator local, contributor echipa Understanding by Design, opțional primar

Mirela este profesor drd. pentru învățământ primar la Școala Gimnazială „Al. I. Cuza” Bacău. Pentru Mirela, să fie învățătoare înseamnă un mod de viață, înseamnă să iubească fără motiv copiii care vin către ea, să îi susțină să se dezvolte, să îi provoace să-și rotunjească devenirea și, prin ei, să înțeleagă ea însăși cum să-și desăvârșească vocația. De-a lungul timpului, a învățat împreună cu elevii să devină zilnic cea mai bună variantă a ei: „Din punct de vedere al designului instrucțional, elevii mei m-au învățat că ziua este mai plăcută dacă sunt surprinși cu wow-uri, că formarea competențelor prin abordarea de conținuturi de care EI sunt interesați este eficientă, că atunci când ușa clasei este deschisă de alte mâini decât ale mele, pentru ei este o schimbare benefică.” Este membră Aspire Teachers din 2016, profesor MERITO 2020, iar în 2011 a obținut trofeul ÎNVĂȚĂTORUL ANULUI oferit de Fundația pentru Excelență în Educație.

 
mihaela ciocan  organizator caravana aspire teachers 2021

Mihaela Ciocan
Organizator local

Mihaela e Director la Grădinița și Școala Primară NANNY, profesor pentru învățământ primar și a fost director adjunct la Școala Gimnazială „Grigore Moisil” din Galați. E omul care încearcă să implice toți profesorii în luarea deciziilor, pentru că vrea să crească coeziunea grupului și să fie motivați în fața elevilor. Aduce împreună elevii, părinții și colegii din școală în numeroase acțiuni de voluntariat și inițiative civice pentru a produce schimbare în comunitate. Își măsoară impactul prin felul în care cresc elevii, atenția pe care o arată celor din jur, lejeritatea și coerența cu care își susțin părerile, nu în diplome ori premii la competiții. A devenit mai bună și datorită experiențelor trăite în comunitățile din care face parte, Aspire Teachers și Asociația pentru Valori în Educație. Spune despre profesorii din Aspire că îi sunt ca o familie. Aici a găsit și curaj să vorbească mai mult și mai deschis despre ea și să-și împărtășească experiențele.

 
mihaela mihăilescu  organizator caravana aspire teachers 2021, echipa understanding by design

Mihaela Mihăilescu
Organizator local, contributor echipa Understanding by Design

Mihaela are 53 de ani și pe ultimii 31 ani i-a petrecut în Școala Gimnazială Nr. 1 din comuna Independența, județul Galați, ca profesor de istorie și, de 26 de ani, ca directoare. Predă elevilor istoria așa cum ar fi vrut să o învețe ea la școală: cu scopul ca ei să înțeleagă evenimentele și cauzele producerii lor, nu să memoreze niște nume și ani. E membră Aspire Teachers din primăvara lui 2020, când a fost selectată să facă parte din hub-ul din regiunea de nord-est. Simte că în comunitatea de profesori a primit recunoaștere pentru munca ei și are încredere că e locul în care poate învăța cum să devină mai bună. 

 
diana bucuța  organizator caravana aspire teachers 2021

Diana Adina Bucuța
Formator, organizator local

Diana este inspector școlar pentru învățământ primar la Inspectoratul Școlar Județean Sibiu de peste 18 ani și are o experiență la catedră de 32 de ani. Are o activitate bogată de formator pentru cadre didactice, s-a implicat în derularea de proiecte cu finanțare europeană, în calitate de coordonator sau expert. Este preocupată de construirea unei comunități puternice de învățători în județul Sibiu, fiind un mentor autentic pentru colegii săi.

 
cristina branea  organizator caravana aspire teachers 2021, academii aspire

Cristina Branea
Organizator local, contributor Academii Aspire for Teachers

Cristina este profesoară de biologie la Colegiul Național „Unirea” din Târgu Mureș. În fiecare an are elevi care ajung la olimpiada națională de biologie și zeci de elevi merg la Medicină datorită ei. Construiește relații de încredere cu elevii și tot ei au învățat-o cea mai prețioasă lecție - să fie onestă cu ei în orice context. E membră Aspire Teachers din 2016, aici a primit confirmarea că își face bine meseria. Înainte de Aspire, avea rezerve să spună cu voce tare că uneori nu respectă programa școală, „adică dau elevilor ceea ce cred că ar trebui să primească și selectez ce cred eu că ar trebui să rămână. La Aspire am putut să o spun cu voce tare prima oară și am fost aplaudată. În cei 12 ani de directorat, niciun alt curs sau comunitate nu mi-au dat această confirmare. Mi-a clădit încrederea că sunt pe drumul care trebuie și e OK ce fac. Și că pot să fac și mai mult și mai bine și mai frumos.”

 
gabriela bărbulescu formator, organizator caravana aspire teachers 2021

Gabriela Bărbulescu
Formator, organizator local

Gabriela este psiholog și psihoterapeut, consilier școlar, cu o experiență de peste 30 de ani învățământ, dintre care 18 ani ca învățător. Este mentor pentru profesori debutanți și formator pentru formarea continuă a profesorilor, cu expertiză în management educațional, abilitare curriculară, educație incluzivă, educație pentru cetățenie democratică, este autor de manuale și auxiliare școlare pentru învățământul primar și gimnazial. Gabriela contribuie, ca voluntar al organizației Ajungem Mari, la formarea asistenților sociali și a persoanelor care au în grijă copii instituționalizați.

 
violeta nedelcu organizator caravana aspire teachers 2021

Violeta Nedelcu
Organizator local

Violeta este profesoară la Școala Gimnazială nr. 2 „Diaconu Coresi” din Brașov și are o experiență profesională de 29 de ani. Este alumnă Aspire Teachers din 2016. Experiența pe care a trăit-o și oportunitățile la care a fost expusă au făcut-o să se simtă valorizată, iar trainingurile la care a participat au inspirat-o să creeze grupul de Facebook „Inspirație pentru școală”, cu scopul de a aduce împreună profesori din toată țara ca să învețe unii de la alții. Tot din dorința de a împărți cu profesorii informații noi, la începutul pandemiei și-a făcut un blog, Pe aripile fanteziei, unde scrie despre metodele sau proiectele făcute la clasă. Crede în învățarea constantă și în puterea noilor oportunități aduse în fața elevilor.

 
angelina rivera rocabado organizator caravana aspire teachers 2021, contributor fundraising, echipa clasa deschisă

Angelina Rivera Rocabado
Organizator local, contributor fundraising

Angelina este profesoară de engleză și franceză la Școala „Gheorghe Vernescu” din Râmnicu Sărat. O școală de cartier, unde o parte dintre elevi provin din medii defavorizate, sau căsuțe de tip familial. Pentru toți caută soluții prin care școala să fie un întreg: spațiu în care învață, se dezvoltă, primesc o masă caldă și sprijin în depășirea traumelor emoționale de acasă. Din toamnă, vor face parte din programul „școală-pilot”, adoptat de Guvern în 2020, ce permite profesorilor să creeze propria curriculă adaptată nevoilor specifice ale școlii. Ca director adjunct, Angelina spune că a reușit să creeze un colectiv sudat după ce a oferit profesorilor o voce și încredere. În Aspire Teachers a primit recunoaștere pentru munca ei și a întâlnit oameni cu același sistem de valori și preocupare pentru schimbare. E ținta ei de când a intrat în învățământ și intenționează să o ducă până la capăt în anii ce urmează, iar proiectul „școală-pilot” e parte din proces.

 
haricleea diugan organizator caravana aspire teachers 2021

Haricleea Diugan
Organizator local

Haricleea este profesor pentru învățământ primar de peste 25 de ani. Predă la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu" din Cluj-Napoca, dar a lucrat şi în cadrul Alternativei Educaționale Step by Step, unde a învățat ce înseamnă „educație centrată pe elev" şi să lucreze în echipă. În ultimii 10 ani, sub îndrumarea Laurei Borbe, a participat la proiecte Impact din şcoală, a urmat diverse cursuri, ultimul fiind Uderstanding by Design și împreună au deschis Caravana Aspire Teachers din iulie 2021. Are multe idei creative pe care le aplică la clasă şi îşi doreşte să le facă vizibile pentru învățători. Aspire Teachers este locul în care a găsit oameni dedicați, noutatea pe care o căuta. Consideră că o colaborare sinceră şi apropiată între profesori/ învățători ar face învățarea mai frumoasă în şcoală.

 
anca bodnărescu organizator caravana aspire teachers 2021

Anca Bodnărescu
Organizator local

Anca este profesor pentru învățământ primar la Școala Gimnazială Nr. 3 Cisnădie, județul Sibiu, și are o experiență de 13 în sistemul de educație. În 2016 a participat la prima Academie Aspire Teachers, reprezentând județul Sibiu. Încă de atunci este membru activ în comunitatea Aspire Teachers. S-a implicat mai întâi, alături de echipa  know-how, apoi de cea comunity engagement. A făcut parte din echipa de organizare a două Caravane Aspire Teachers la Sibiu. Odată cu intrarea în Aspire Teachers, în 2005, spune că i s-a confirmat pentru prima dată că se află pe drumul potrivit. Elevă fiind, a obținut premiul special la Olimpiada Națională de Pedagogie. De atunci caută măreția din fiecare copil pe care îl întâlnește. E convinsă că ei, copiii, vin cu lecții pe care noi adulții avem șansa să le învățăm în fiecare zi.

 
carmen stoica organizator caravana aspire teachers 2021

Carmen Stoica
Organizator local

Carmen este profesor pentru învățământ primar la Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” din Pucioasa. Are o vechime la catedră de 18 ani. Timp de 10 ani a fost și director de școală, în satul natal. S-a alăturat echipei Aspire Teachers în 2020 din dorința de a se dezvolta profesional, dar și personal. Îi place foarte mult să lucreze cu copiii și crede că dascălii au o misiune foarte importantă: să descopere în fiecare copil acel „ceva" care îl face special. „Odată descoperirea făcută, nu ne rămâne decât să-i sprijinim, să-i învățăm cum să se dezvolte conform propriilor lor dorințe și aspirații. Am fost foarte bucuroasă să descopăr în echipa Aspire oameni care îmi împărtășesc această credință.”

 
ancuța melinte organizator caravana aspire teachers, lider parteneriate local

Ancuța Melinte
Organizator local

Ancuța este profesor consilier școlar, absolventă de Liceu Pedagogic și licențiată în psihologie. Are o experiență de 6 ani în învățământ, după 10 petrecuți în Italia. În 2016 s-a alăturat comunității Aspire Teachers, loc în care a găsit oameni dornici să colaboreze, fiindcă motto-ul după care se ghidează este: „Dacă vrei să ajungi primul atunci mergi singur, dar dacă vrei să ajungi departe atunci mergi împreună cu oameni valoroși!” Este unul dintre profesorii care a implementat programele Călătorie în lumea emoțiilor și Aspire Talks cu elevii săi deoarece își dorește ca elevii să se simtă liberi în exprimarea emoțiilor la școală. De altfel, vrea să implementeze și un program de tipul Clasa deschisă pentru părinți cu scopul de a-i aduce mai aproape de proprii copii și de a-i ajuta să le fie parteneri elevilor în procesul de dezvoltare emoțională. Ancuța este și membră UNICEF în cadrul programului Pachetul minim de servicii. Este alumnă a Academiei Aspire for Teachers 2018.

 
corina diana comșa organizator caravana aspire teachers 2021

Corina Diana Comșa
Organizator local

Diana are o licență în Filologie și un master în Proiecte Europene, dar cel mai mult prețuiește formarea ca învățătoare la Liceul Pedagogic din Botoșani, unde a învățat să respecte copiii pentru potențialul lor extraordinar. De 25 de ani este învățătoare și tot de atunci spune că se dezvoltă frumos odată cu elevii săi. Are încredere în viitorul educației din România, datorită oamenilor dedicați copiilor, profesioniști cu mintea în inimă, care însuflețesc școala și care au curajul să producă schimbare. În luna august 2017, la academia Aspire for Teachers, într-un moment când se gândea să renunțe la sistemul de educație, și-a amintit că poate fi parte dintr-o schimbare cu sens și cu efect durabil, iar de atunci povestea ei continuă și este recunoscătoare pentru acest lucru. Alege să fie mereu alături de copii și să îi ajute să conștientizeze că fiecare dintre ei contează, că fiecare are rostul său, că fiecare merită văzut, ascultat și valorizat.

 
ana raluca mușat organizator caravana aspire teachers 2021

Ana Raluca Mușat
Organizator local

Ana este profesor pentru învățământ primar la Școala Gimnazială „Grigore Moisil” din Galați. Lucrează în sistemul de învățământ de 11 ani și nu își imaginează să facă altceva. Motto-ul după care se ghidează este: „Educația este cea mai puternică armă pe care o poți folosi pentru a schimba lumea." (Nelson Mandela).  Starea de bine a copilului la școală, descoperirea și valorizarea talentelor fiecărui copil și clasa ca o comunitate unită sunt principalele motoare ale activității sale didactice.

 
Oana onica organizator caravana aspire teachers 2021

Oana Onica
Organizator local

Oana este profesor pentru învățământ primar la Școala Gimnazială Nr. 1 Independența, din județul Galați, cu 7 ani vechime în învățământul de stat și particular. A absolvit Facultatea de Litere, specializarea Română-Franceză în program de licență și un masterat în Strategii Europene de managementul resurselor umane. În Aspire Teachers a descoperit o comunitate cu profesori ghidați de valori, care inspiră prin activitatea lor, elemente ce o reprezintă resurse în procesul Oanei de a deveni cea mai bună versiune a sa în fața elevilor.

 
tudorel drăgoi organizator caravana aspire teachers 2021, formator PEL

Tudorel Drăgoi
Organizator local, formator PEL

Tudorel este profesor pentru învăţământ primar la Şcoala Gimnazială Cârţa, din județul Sibiu, cu o experiență de 12 ani în sistemul de educație. Promotor al învățării de tipul PEL (Play Explore Learn), crede în colegialitate și seriozitate şi își dorește să rămână mereu cu suflet de copil.

 
viora rozorea organizator caravana aspire teachers 2021, formator pel

Viora Rozorea
Organizator local, formator PEL

Viora este profesor pentru învățământ primar la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” din Sibiu. De-a lungul anilor, a acumulat experiență ca formator, mentor pentru studenți și profesori debutanți, organizator de workshopuri la evenimente naționale și internaționale. Este co-autor la programa școlară Muzică și mișcare pentru achiziții fundamentale și autor al unor resurse educaționale. Viora este ințiatoarea unor proiecte destinate copiilor și adulților preocupați de educație, este co-fondator Art Play Explore, un spațiu ce reunește concepte precum „EMI - Educație Muzicală Instrumentală” prin activități ce combină muzica, mișcarea, dansul cu elemente din domeniul artelor vizuale și „PEL - Play Explore Learn” atelierul de învățare prin joc și explorare. Consideră că învățarea semnificativă se bazează pe încredere.

 
cristina mihai organizator caravana aspire teachers 2021

Cristina Mihai
Organizator local

Cristina este profesor de Limba și literatura română din 2006, are gradul I și este coautor al Manualului de Limba și literatura română, Clasa a V-a, Editura Litera. A făcut parte din grupul de lucru pentru elaborarea programei de Limba și literatura română pentru minoritatea maghiară. Cristina spune că s-a îndrăgostit prima dată de copii și de universul copilăriei la vârsta de 17 ani odată cu prima slujbă, când a fost păpușar și clovn. Reacțiile copiilor au convins-o să rămână mereu în contact cu această lume a inocenței, a inventivității și a sincerității. S-a alăturat comunității Aspire Teachers din dorința de a învăța constat alături de profesori din toate colțurile țării.

 
nicu bujor organizator caravana aspire teachers 2021

Nicu Bujor
Organizator local, profesor-creator „Educație la înălțime”

Nicu este învățătorul care transformă școala în locul preferat al copiilor. În relația cu elevii de la Școala „Mihail Sadoveanu din Bacău” și chiar cu părinții pune un pic de magie „zurli", după o experiență minunată ca manager de evenimente în organizarea spectacolelor alături de Gașca Zurli. Mizează foarte mult pe o comunicare permanentă cu părinții și abordează educația din perspectiva relației profesor-elev-părinte. Unul dintre proiectele create în acest sens este seminarul pentru părinți „Pregătit pentru pregătitoare" în care demontează mituri despre clasa pregătitoare și îndrumă părinții să gestioneze cât mai bine emoțiile lor și ale copiilor cu privire la primul an de școală. A creat și a aplicat cu succes conceptul de „Povești matematice", o abordare diferită a matematicii pentru învățământul primar. Și pentru că îi place foarte mult să colaboreze cu oameni pasionați, s-a alăturat echipei Aspire cu încrederea că fiecare copil merită un profesor excelent. Este formator de mentalitate deschisă în comunitatea Superteach.

 
elena bănescu organizator caravana aspire teachers 2021

Elena Bănescu
Organizator local

Elena este directorul Școlii „Grigore Rădulescu” din Bezdead, județul Dâmbovița, profesor de istorie și geografie la aceeași școală. Este „motorul” activității în școala pe care o reprezintă și crede că dacă profesorul nu se leagă de sistem și de copil, implementarea oricărei idei, a oricărui proiect, va eșua. I-a determinat pe colegii de cancelarie să conștientizeze că este nevoie să găsească ceva bun în fiecare dintre elevii cu care lucrează, să se aplece mai mult asupra elevului și asupra propriei formării. Doar așa inițiativele școlii s-au transformat în reușite. Elena a devenit membru Aspire Teachers în 2019 și a participat la toate activitățile Hub-ului Dâmbovița, oferind o nouă perspectivă asupra actului învățării, în profunzimea lui. A susținut implicarea școlii în programul Edu Networks și a primit în 2020 în cadrul Academiei de leadership și management școlar AVE, premiul Directorul anului pentru egalitate de șanse, susținând echitatea în învățare.

 
mădălina sporiș organizator caravana aspire teachers 2021, formator pel

Mădălina Sporiș
Organizator local, formator PEL

Mădălina este profesor pentru învățământ primar la Liceul Teoretic „Constantin Noica” din Sibiu. Cu o experiență de 20 de ani în învățământ, mereu a fost preocupată de asigurarea unui mediu prietenos, jucăuș și relaxat în sala de clasa. Spune că învățarea se realizează mai ușor când elevul simte că poate avea încredere în dascăl, în el, în colegi. Susține și aplică învățarea altfel, fiind implicată în proiectul Play Explore Learn, atât la clasa cât și ca formator, alături de doi colegi dragi. Este într-o permanentă căutare de surse de inspirație, modele, idei de bună practică pentru a le oferi elevilor o învățare autentică.

 
alina pincovici organizator caravana aspire teachers 2021

Alina Pincovici
Organizator local

Alina este profesor pentru învățământ primar de 30 de ani, la Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” din Pucioasa, județul Dâmbovița, aceeași în care a fost elevă pâna în clasa a VIII-a. De 7 ani este director adjunct și înainte a fost 14 ani coordonator pentru programe și proiecte educative. Este formator de 10 ani și a fost implicată în proiecte la nivel național și local privind formarea personalului din învățământ, cum ar fi „Organizarea interdisciplinară a ofertelor de învățare pentru formarea competențelor cheie la școlarii din clasele I-IV” și CRED (Curriculum relevant-educație deschisă pentru toți), dar și alte proiecte și programe în care a format sute de profesori. Meseria de învățătoare a ales-o când era în clasa a IV-a și crede că asta este vocația sa fiindcă se simte ea însăși la catedră. Energia copiilor și remarcile lor nevinovate, dar inteligente, o fac să iubească ceea ce face.

 
mari nicolae Gazdă Clasa Deschisă, Susținător atelier PBL

Mari Nicolae
Formator curs Project-based Learning

Mari este coordonatoarea programului de învățare prin proiecte la Avenor College în București. Este o exploratoare neobosită în domeniul educației de peste 20 de ani ca profesor în învățământul primar, autor de materiale didactice pentru elevi și profesori, formator în proiecte de inovație didactică sau designer de cursuri online pentru copii. A contribuit la scrierea de module transdisciplinare de învățare în cadrul organizației CGC (Common Ground Collaborative) în 2020.

 
claudia ionescu organizator caravana aspire teachers 2021

Claudia Ionescu
Organizator local

Claudia este director și profesor pentru învățământ primar la Școala Gimnazială nr. 4 „Elena Donici Cantacuzino” din Pucioasa. Are peste două decenii de experiență în roluri de lider de școală și formator în cadrul mai multor proiecte naționale și locale. Este formator Teach for Romania, AVE și CCD Dâmbovița, coordonează clusterul Dâmbovița în cadrul Proiectului EDU NETWORKS, o inițiativă a Asociației pentru Valori în Educație (AVE). În 2018 a primit premiul Directorul Anului din partea Asociației pentru Valori în Educație (AVE), fiind absolventă a Academiei de Leadership și Management Școlar. „Școala 4 EDC Pucioasa este școala care m-a format ca învățătoare și care azi mă inspiră, ca director. Îmi doresc ca în fiecare zi, pentru fiecare copil și profesor al școlii, să am puterea, răbdarea, entuziasmul și abilitățile necesare pentru a schimba ceva în mai bine.” Din 2020 este membră Aspire Teachers: „Aici întâlnesc oameni valoroși, care au idei minunate de proiecte și de schimbări în educație. Găsesc energie, creativitate și impact pozitiv în clasă.”

 

Raluca Dumitru Inițiator “Clubul de lectură”

Raluca, profesor pentru învățământul primar la Școala Gimnazială Nr. 28, București cu o experiență la catedră de peste 20 de ani, este pasionată de povești și rolul pe care acestea îl joacă în dezvoltarea elevilor. Alumnă a Academiei Aspire Teachers 2016, ea consideră că puterea unei comunități te determină și pe tine să fii puternic, empatic, deschis tuturor provocărilor. A inițiat, în cadrul comunității Aspire Teachers, Clubul de Lectură, proiectul care a adunat pentru doi ani sute de învățători, bibliotecari și scriitori din țară care au cultivat mai multă dragoste pentru cărți în rândul copiilor.

 

Livia Popescu Inițiator curs de lb. engleză pentru membri

Livia este profesoară de limbă engleză la Școala Româno-Britanică din Craiova. E un profesor implicat, creativ, nonconformist, energic. Aduce cu generozitate în Aspire Teachers din experiența sa de dascăl, mentor, facilitator, lider ONG Cercetașii României, lider IMPACT/ Fundația Noi Orizonturi, ambasador ERASMUS. Mereu preocupată de învățarea colaborativă, crește inițiative și își dorește să dezvolte comunitatea de învățare Aspire Teachers.

 

Bianca Dobrin Promotor program Aspire Talks

Bianca este profesoară de Educație socială, învățământ gimnazial în cadrul a 2 școli: Școala Gimnazială "Ion Luca Caragiale" și Școala Gimnazială Vurpăr. Licențiată în Științe politice, în cadrul Universității "Lucian Blaga", Sibiu, Bianca a beneficiat de o bursă Erasmus în cadrul Universite Libre de Bruxelles, unde a efectuat un stagiu de internship la Parlamentul European. A petrecut 8 ani în Spania, unde a lucrat ca formator și și-a descoperit vocația de a preda. Consideră că fiecare copil are șansa lui, iar profesorii sunt cei datori în a-i inspira și a-i ghida. Cu aceasta dorință a descoperit mai ales opționalul Aspire Talks pe care l-a predat cu entuziasm elevilor săi.

 

În perioada 2016-2021 au mai făcut parte din echipa de organizare:

Ruxandra Manea Co-fondator

Ruxandra Manea
Co-fondator

Ruxandra este co-fondatoare Aspire Teachers și fondatoarea grădiniței Educarium care cultivă o pedagogie modernă în care elevul devine co-autor al propriei educații. A lucrat la Google România și a predat un curs de afaceri în coreeană la Universitatea din București. Ruxandra deține o diplomă în Științe Politice și Administrarea Afacerilor de la Universitatea Ewha Womens din Coreea de Sud. Vorbește fluent limbă coreeană, este pasionată de educație și îi place să picteze. Ruxandra a contribuit la organizarea academiilor Aspire for Teachers în 2016-2018.

 

Ilinca Manolache Manager de Comunitate & Programe

Ilinca a fost Manager de Comunitate & Programe în cadrul Aspire Teachers în perioada octombrie 2022-mai 2023. A absolvit Universitatea din Cambridge, unde a studiat Științe Comportamentale și Psihologice și și-a continuat activitatea extra-curriculară începută încă din liceu, fiind președintele Cambridge Romanian Society. După absolvirea facultății, a fost consilier în cadrul Administrației Prezindențiale, unde a contribuit la raportul „Educația privind schimbările climatice și mediul în școli sustenabile”. A lucrat ca membru în echipa centrală a unui start-up educațional (Upgrade Education) cu zeci de elevi și părinții acestora.

Roxana tănăsachi manager de programe

Roxana Tănăsachi
Manager de programe

Roxana are o experiență de aproape un deceniu în comunicare, mai întâi ca jurnalist, apoi alături de echipa Ambasadei Mexicului în România și în ultimii 3 ani jumătate a făcut parte din echipa USR (Uniunea Salvați România). Are studii în Jurnalism (licență) și Științe Politice (master) la Universitatea din București și a fost voluntar, timp de doi ani, pentru elevii din Ferentari, București. Roxana s-a alăturat echipei Aspire Teachers în 2020 din dorința de a contribui la schimbarea din sistemul de educație având în centru sprijinirea dezvoltării profesorilor. A documentat poveștile a zeci de profesori și a contribuit la organizarea programelor Aspire și coordonarea comunității (Educație la înălțime, Caravana Aspire Teachers 2021, programele opționale).

 

Mulțumim colegilor din 2016-2019 care ne-au ajutat pro-bono în feluri multe și greu de cuantificat:

teodora nițu, comunicare LinKEDIN

Teodora Nițu, comunicare, LinkedIn

Laura niculescu, training & evenimente linkedin

Laura Niculescu, training & evenimente,
LinkedIn

alexandra sucioaia, training & evenimente linkedin

Alexandra Sucioaia, training & evenimente, LinkedIn

Georgiana vintilă, TRAIning și logistică Linkedin

Georgiana Vintilă, training & logistică,
LinkedIn

Diana gheorghe, Comunicare și organizare Linkedin

Diana Gheorghe, Comunicare, cercetare și training, LinkedIn

miruna iliescu, comunicare linkedin

Miruna Iliescu, comunicare, LinkedIn

andreea petrache, academii Linkedin

Andreea Petrache, organizare academii, LinkedIn

Raluca petrescu, comunicare Linkedin

Raluca Petrescu, comunicare, LinkedIn

simona lungu, formare continuĂ Linkedin

Simona Lungu, formare continuă, LinkeIn