Brașov
Caravana 2021: Drumul către învățare autentică a ajuns în Brașov, în 22-23 iulie.
Un scurt rezumat și albumul foto sunt disponibile pe FACEBOOK.
Ce ne-am propus?
Tema evenimentului național este drumul către învățare autentică. Pentru că totul începe cu modul cum îți imaginezi finalul, deci cu evaluarea. Pentru că învățarea autentică înseamnă contexte cât mai aproape de realitate, cu miză pentru călători. Pentru că educația înseamnă un amestec complex de știință, practică și valori care cer un antrenament constant, niciodată încheiat. Un drum care, cu cât este mai temeinic planificat și mai conștient urmat, cu atât face mai clară direcția călătorilor.
Veți descoperi idei de luat acasă, întrebări noi și resurse de umplut o vară întreagă. Veți descoperi gazde și călători la fel de pasionați de drum.
Caravana Aspire Teachers poposește câte două zile în: Cluj (10-11 iulie), Pucioasa (18-19 iulie), Brașov (22-23 iulie), Sibiu (25-26 iulie), Galați (2-3 august), Bacău (5-6 august):
Prima zi de organizare pentru membri (alumni ai academiilor de vară 2016-2018 și membri recrutați în comunități de practică și grupuri de lucru în 2020-2021):
ne cunoaștem pe viu și scoatem la iveală lucrurile care ne-au adus împreună și ne fac să fim o comunitate solidă.
discutăm planul viitor Aspire Teachers care va ajunge mai aproape de viziunea Un profesor excelent în fața fiecărui copil din România.
A doua zi de împărtășire pentru toți participanții înscriși (colegi din școlile locale, invitați, oameni care investesc în educația de calitate):
reunim participanții locali în ateliere concentrate și un Teacher Show cu practici proaspete și relevante pe tema învățării autentice.
descoperim inițiative locale cu impact în educație, dezvoltate de lideri autentici, de la firul ierbii, cu sprijin din partea investitorilor în educație.
Programul zilei de 23 iulie va avea loc la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri (CATTIA) Brașov.
Agendă
9:30-10:00 Înregistrare participanți la centrul CATTIA Brașov
10:00-11:00 Introducere gazde (Flavia Boghiu, Carmina Vakulovski, Măriuca Morariu)
11:00-11:15 Pauză răcoritoare
11:15-12:45 Workshop 1 - Designul învățării: De la evaluare la transformare (Olimpia Meșa) / Workshop 2 - Fețele evaluării in învățarea prin proiecte / Project-based learning (Mari Nicolae)
12:45-14:00 Prânz (autoservire)
14:00-15:30 Workshop: Clasa deschisă - feedback autentic (Gabi Bărbulescu, Măriuca Morariu)
15:30-15:45 Pauză răcoritoare
15:45-16:15 Q&A: Feedback și evaluare (Radu Szekely)
16:15 - 18:00 Teacher Show - idei de luat acasă (Violeta Daniela Nedelcu, Natalia Ginghină, Raluca Voina, Florentina Tituleac, Cornelia Melcu, Cristina Dudan, Angelina Rivera Rocabado, Ana Clara Grecu și Diana Gheorghe)
Vorbitori
Radu Szekely este Secretar de Stat pentru Echitate și Egalitate de Șanse la Ministerul Educației. Este fondatorul Școlii Finlandeze de la Sibiu și are o experiență de peste 20 de ani în educație, din care 15 ani în sistemul de educație finlandez. Din 2007 este expert consultant al Comisiei Europene, în domeniul Educație și Cultură și în domeniul Tineret și Cercetare.
Olimpia Meșa este autoarea cărții Cum Învăță Oamenii, expert în design de învățare, fondatoarea companiei Instructional Design, care se află în spatele sutelor de programe corporative, educaţionale de succes, realizate atât online cât şi live şi traduse în peste 20 de limbi. A fondant și coordoneaza proiectul Book to Courses ™ Online School, care constă în tranformarea cărţilor de nonficţiune în academii online sau produse educationale, astfel încât autorii de cărţi să aibă posibilitatea de a aduce o schimbare concretă în viaţa celor din jurul lor.
Workshopul Design-ul de Invatare de la Evaluare la Transformare
Ce este învățarea și cum afectează evaluările învățarea? Ce evaluăm și de ce? Care este rolul evaluărilor? Cum schimbăm instrumentele de evaluare dacă ne dorim transformarea pe termen lung a celor care învață? Sunt doar câteva din întrebările explorate într-un workshopul interactiv facilitat de Olimpia.
Gabriela Bărbulescu este psiholog și psihoterapeut, consilier școlar, cu o experiență de peste 30 de ani învățământ, dintre care 18 ani ca învățător. Este mentor pentru profesori debutanți și formator pentru formarea continuă a profesorilor, cu expertiză în management educațional, abilitare curriculară, educație incluzivă, educație pentru cetățenie democratică, este autor de manuale și auxiliare școlare pentru învățământul primar și gimnazial. Gabriela contribuie, ca voluntar al organizației Ajungem Mari, la formarea asistenților sociali și a persoanelor care au în grijă copii instituționalizați.
Mari Nicolae este coordonatoarea programului de învățare prin proiecte la Avenor College în București. Este o exploratoare neobosită în domeniul educației de peste 20 de ani ca profesor în învățământul primar, autor de materiale didactice pentru elevi sși profesori, formator in proiecte de inovație didactică sau designer de cursuri online pentru copii. A contribuit la scrierea de module transdisciplinare de învățare în cadrul organizației CGC (Common Ground Collaborative) în 2020.
Carmina Vakulovski este profesoară la Liceul „Andrei Mureșanu” Brașov, cadru didactic din 1993, cu experiență de predare la toate nivelurile de învățământ, dar și ca inspector, consilier sau formator pentru cadre didactice. A activat și în domeniul juridic. Este mentor de practică pentru elevii de liceu de la profilul pedagogic, dar și pentru studenți. Este fondator al primei reviste on-line, TIUK!, alumnă a Academiei Aspire Teachers 2016 și fondator și administrator al grupurilor de Facebook Partners și Cancelaria C7. Carmina s-a implicat constant în echipe ale Aspire Teachers pentru organizarea de webinarii, caravane sau academii.
Măriuca Morariu este director executiv Aspire Teachers din 2019, cu misiunea de a aduce un profesor excelent în fața fiecărui copil din România . Are un deceniu de experiență în multiple roluri în organizații naționale (ARDOR, Fundația CADI, Junior Achievement România) și internaționale (FRA - Viena, Encounter Edu - Londra), în dezvoltarea și implementarea de programe educaționale și civice. Inovează folosind tehnologia pentru a aduce știința vie din medii extreme precum Arcticul direct în clasă pentru copii din întreaga lume (Arctic Live, Coral Live), sau temele globale din diferite regiuni de dezvoltare în România (Educație la Înălțime). Este membru în board-ul organizației Oxford for Romania (premiul I la Gala Societății Civile pentru Inițiative Civice) și al organizației Aspire Teachers. Are studii în filosofie și comunicare la UAIC Iași, Universitatea din Amsterdam și Universitatea din București.
Vă mulțumim pentru participare!
Contact: brasov@aspireteachers.ro
Din echipa de organizare locală au făcut parte membrii Aspire Teachers: Carmina Vakulovski, Raluca Voina, Diana Corina Comșa, Violeta Daniela Nedelcu, Simona Vereș
Echipa centrală: Măriuca Morariu, Roxana Tănăsachi