Pucioasa, Dâmbovița

Caravana 2021 - Drumul către învățare autentică a ajuns în Pucioasa, Dâmbovița, în 18-19 iulie.

Un scurt rezumat și albumul foto sunt disponibile pe FACEBOOK.

Ce ne-am propus?

Tema evenimentului național este drumul către învățare autentică. Pentru că totul începe cu modul cum îți imaginezi finalul, deci cu evaluarea. Pentru că învățarea autentică înseamnă contexte cât mai aproape de realitate, cu miză pentru călători. Pentru că educația înseamnă un amestec complex de știință, practică și valori care cer un antrenament constant, niciodată încheiat. Un drum care, cu cât este mai temeinic planificat și mai conștient urmat, cu atât face mai clară direcția călătorilor.

Veți descoperi idei de luat acasă, întrebări noi și resurse de umplut o vară întreagă. Veți descoperi gazde și călători la fel de pasionați de drum.

Caravana Aspire Teachers poposește câte două zile în: Cluj (10-11 iulie), Pucioasa (18-19 iulie), Brașov (22-23 iulie), Sibiu (25-26 iulie), Galați (2-3 august), Bacău (5-6 august):

Prima zi de organizare pentru membri (alumni ai academiilor de vară 2016-2018 și membri recrutați în comunități de practică și grupuri de lucru în 2020-2021):

  • ne cunoaștem pe viu și scoatem la iveală lucrurile care ne-au adus împreună și ne fac să fim o comunitate solidă.

  • discutăm planul viitor Aspire Teachers care va ajunge mai aproape de viziunea Un profesor excelent în fața fiecărui copil din România.

A doua zi de împărtășire pentru toți participanții înscriși (colegi din școlile locale, invitați, oameni care investesc în educația de calitate):

  • reunim participanții locali în ateliere concentrate și un Teacher Show cu practici proaspete și relevante pe tema învățării autentice.

  • descoperim inițiative locale cu impact în educație, dezvoltate de lideri autentici, de la firul ierbii, cu sprijin din partea investitorilor în educație.

Programul zilei de 19 iulie va avea loc la Centrul Cultural European Pucioasa.

Agendă

09.30-10.00 Înregistrare participanți la Centrul Cultural European
10:00-11:30 Introducere gazde (Aurora Zamfir, Claudia Ionescu, Constantin Ana, Ion Sorin, Vlad Voiculescu, Măriuca Morariu)
11:30-11:45 Pauză răcoritoare
11:45-13:15 Workshop - Evaluarea prietenoasă (Anca Tîrcă)
13:15-14:30 Prânz (autoservire)
14:30-16:00 Workshop 1: Clasa Deschisă și feedback-ul de la profesor la profesor (Măriuca Morariu,, Costinela Cigăran) | Workshop 2: Feedback elev-profesor (Constantin Lomaca, Monica Mocanu, Aurora Zamfir)
16:00-16:15 Pauză răcoritoare
16:15-17:50 Teacher Show - idei de luat acasă (Irina Constantinescu, Aurora Zamfir, Monica Mocanu, Liliana Chivulescu, Claudia Ionescu, Cristina Mihai, Alexandra Miricioiu)
17:50-18:00 Încheiere

Vorbitori

Aurora Zamfir

Aurora Zamfir

Aurora Zamfir este profesoară de limba română și directoarea Școlii Gimnaziale „Mihai Viteazul” din Pucioasa, județul Dâmbovița. Aurora e omul care aduce toată comunitatea laolaltă, pentru ca impactul școlii să fie major. În 2019 a primit premiul Directorul Anului pentru Inovație din partea Asociației pentru Valori în Educație (AVE), fiind absolventă a Academiei de Leadership. Face parte din echipa de leadership a comunității Aspire Teachers. Aurora este liderul care, prin exemplul propriu, îi motivează constant pe cei din jur să-și alimenteze curiozitatea și dorința de perfecționare. Este membră Aspire Teachers din 2020, parte din echipa care a pus bazele hub-ului regional din centru

 

Claudia Ionescu este directoarea Școlii Gimnaziale nr. 4 „Elena Donici Cantacuzino” din Pucioasa, profesor pentru învățământ primar și metodist ISJ Dâmbovița, super-conector pentru învățătorii din județ și din țară. Are peste două decenii de experiență în roluri de lider de școală și formator în cadrul mai multor proiecte naționale și locale. Este mentor Teach for Romania, coordonează clusterul Dâmbovița în cadrul Proiectului EDU NETWORKS, o inițiativă a Asociației pentru Valori în Educație (AVE) și membră Aspire Teachers

 
Constantin Emilian Ana

Constantin Emilian Ana

Constantin Emilian Ana este primarul orașului Pucioasa. Sprijinirea educației a ocupat un loc important de-a lungul mandatelor sale. De profesie este inginer, absolvent al Facultății de Autovehicule Rutiere din cadrul Universității Politehnice din București. Deseori spune, cu drag, că 19 este numărul anilor pe care el și frații săi i-au petrecut în Școala Gimnazială „Mihai Viteazul”, cunoscută ca Școala Nr. 1 Pucioasa.

 
Vlad Voiculescu

Vlad Voiculescu

Vlad Voiculescu a condus Ministerul Sănătății în 2016 și în 2020. În anul 2014 a construit MagiCAMP - prima tabără pentru copiii cu afecțiuni oncologice din România, în casa și în curtea părinților săi din Brănești, lângă Pucioasa, unde a urmat Școala nr. 4. Din 2014 până astăzi, peste 1.000 de copii din toată România s-au bucurat de taberele din Brănești, împreună cu voluntarii.

 
Anca Tîrcă

Anca Tîrcă

Anca Tîrcă îmbină experiența directă de practician în educație de aproape 35 de ani (a fost profesoară de engleză și directoare), cu cea din domeniul dezvoltării resurselor umane, analizei de politici educaționale și implementării de proiecte. Este o promotoare activă a educației moderne, facilitator de învățare, dezvoltator de educație și creatoarea blogului „Despre educație – reforma la firul ierbii.” Anca a inițiat și coordonează pro-bono Programul Național "Toată Școala Citește", Campania "Școli Prietenoase și Creative" și Campania "Clase în aer liber - educație în natură".

 
c-lomaca.jpg

Constantin Lomaca este liderul Departamentului de Ştiinţe la Franconian International School (TheFIS), în Erlangen, Germania. Absolvent al Facultății de Geologie din cadrul Universității București, Constantin a urmat studii post-universitare în științe la University of Technology Sydney și s-a specializat în Bacalaureat Internațional la Melbourne University. A fost profesor și membru fondator al Școlii românești din Sydney, coordonând programul în limba română la radio 2RRR din Sydney. Predă chimie, biologie, fizică, filosofie pentru copii, teoria cunoașterii și perspective globale. Din 2018 este invitat al organizației Teach for Romania și ține ateliere care inițiază profesorii într-o varietate de strategii la clasă pentru învățare eficientă. Constantin este câştigătorul categoriei „România educată” în cadrul Galei Premiilor Revistei CARIERE 2018. A publicat articole pe teme educaționale în Contributors, Republica, Tribuna Învățământului și pe blogul său, clomaca.edublogs.org.

 

Monica Mocanu este profesoară de matematică la Buzău și instructor de debate. A inițiat programe de dezbateri publice și consultări cetățenești (proiectul Romania Publică) și platforme de debate online pentru elevi și studenți (Closer2Oxford). A fondat în 2019 aplicația Teleskop împreună cu o echipă formată din profesori, antreprenori și programatori. A fost nominalizată în prima ediție a Galei Merito din 2016. ,,Daca e ceva bun care se produce în sistemul de educație după atâtea sincope și încercări ratate este că școlile au început sa își pună în mișcare autonomia și încep să își construiască procese de creștere. Cred că o școală nu devine mai bună având câțiva profesori care sunt performanți, dar care lucrează separat, ci devine mai bună când are un corp profesoral care dialoghează, se sprijină și lucrează împreună”.

 
Măriuca Morariu

Măriuca Morariu

Măriuca Morariu este director executiv Aspire Teachers din 2019, când face naveta între România și Scoția. Are un deceniu de experiență în multiple roluri în organizații naționale (ARDOR, Fundația CADI, Junior Achievement România) și internaționale (FRA - Viena, Encounter Edu - Londra), în dezvoltarea și implementarea de programe educaționale și civice. Inovează folosind tehnologia pentru a aduce știința vie din medii extreme precum Arcticul direct în clasă pentru copii din întreaga lume (Arctic Live, Coral Live), sau temele globale din diferite regiuni de dezvoltare în România (Educație la Înălțime). Este membru în board-ul organizației Oxford for Romania (premiul I la Gala Societății Civile pentru Inițiative Civice) și al organizației Aspire Teachers. Are studii în filosofie și comunicare la UAIC Iași, Universitatea din Amsterdam și Universitatea din București.

 

Vă mulțumim pentru participare!

Contact: dambovita@aspireteachers.ro

Din echipa de organizare locală au făcut parte membrii Aspire Teachers: Aurora Zamfir, Claudia Ionescu, Costinela Cigăran, Cristina Mihai, Carmen Stoica, Irina Constantinescu, Liliana Chivulescu, Alina Pincovici, Elena Bănescu, împreună cu o echipă mare și inimoasă de profesori din Școala Gimnazială „Mihai Viteazul" Pucioasa.
Echipa centrală: Măriuca Morariu, Roxana Tănăsachi

>> Înapoi la evenimente

Echipa Aspire Teachers