Cluj-Napoca

Caravana 2021 - Drumul către învățare autentică a ajuns la Cluj-Napoca, în 10-11 iulie.

Un scurt rezumat și albumul foto sunt disponibile pe FACEBOOK.

Ce ne-am propus?

Tema evenimentului național este drumul către învățare autentică. Pentru că totul începe cu modul cum îți imaginezi finalul, deci cu evaluarea. Pentru că învățarea autentică înseamnă contexte cât mai aproape de realitate, cu miză pentru călători. Pentru că educația înseamnă un amestec complex de știință, practică și valori care cer un antrenament constant, niciodată încheiat. Un drum care, cu cât este mai temeinic planificat și mai conștient urmat, cu atât face mai clară direcția călătorilor.

Veți descoperi idei de luat acasă, întrebări noi și resurse de umplut o vară întreagă. Veți descoperi gazde și călători la fel de pasionați de drum.

Caravana Aspire Teachers poposește câte două zile în: Cluj (10-11 iulie), Pucioasa (18-19 iulie), Brașov (22-23 iulie), Sibiu (25-26 iulie), Galați (2-3 august), Bacău (5-6 august):

Prima zi de organizare pentru membri (au participat alumni ai academiilor de vară 2016-2018 și membri recrutați în comunități de practică și grupuri de lucru în 2020-2021):

  • ne-am cunoscut pe viu și am scos la iveală lucrurile care ne-au adus împreună și ne fac să fim o comunitate solidă,

  • am discutat planul viitor Aspire Teachers prin care să ajungem mai aproape de viziunea Un profesor excelent în fața fiecărui copil din România.

A doua zi de împărtășire pentru toți participanții înscriși (profesori din școlile din regiune, invitați, oameni care investesc în educația de calitate):

  • am reunit participanții locali în sesiuni concentrate și un Teacher Show cu practici proaspete și relevante pe tema învățării autentice,

  • am descoperit inițiative locale cu impact în educație, dezvoltate de lideri autentici, de la firul ierbii, cu sprijin din partea investitorilor în educație.

Programul zilei de 11 iulie a avut loc la Liceul Teoretic Mihai Eminescu din Cluj-Napoca (Bulevardul 21 Decembrie 1989 94-96).

Agendă

9:30-10:00 Înregistrare participanți
10:00-11:00 Ice breaker și introducere (Laura Borbe, Măriuca Morariu)
11:00-11:15 Pauză răcoritoare / cafea
11:15-13:00 Sesiune: Planificarea inversă Understanding by Design (Laura Borbe) 
13:00-14:30 Prânz (bufet)
14:30-16:00 Workshop 1: Pune degetul pe rană! (Maria Kovacs) / Workshop 2: Noi (despre) evaluări! (Bogdan Rațiu)
16:00-16:15 Pauză răcoritoare
16:15-18:00 Teacher Show / Open Space - idei de luat acasă (Anca Tăut, Cristina Branea, Ema Patrichi, Marius Lobază, Paula Catalina, Ramona Buzgar, Rodica Gavriș-Pascu, Ioana Mare)

Vorbitori

Laura Borbe

Laura Borbe

Laura Borbe predă științe socio-umane la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Cluj-Napoca, și are o experiență de peste 20 de ani ca profesor. În ultimii 12 ani a colaborat cu Fundația Noi Orizonturi, unde a fost trainer și specialist în programe educaționale. A contribuit la formarea a sute de profesori în învățarea prin experiență, service learning, implementarea Programului Școala Altfel și crearea de resurse educaționale deschise. Prin toată activitatea ei, urmărește un singur lucru: să ajute copiii și colegii să învețe autentic. 

 
Maria Kovacs

Maria Kovacs

Maria Kovacs activează de peste 20 de ani în domeniul dezvoltării literației și al educației incluzive, având de-a lungul timpului roluri de formator pentru diverse categorii de profesori, autor de curriculum de formare pentru profesori, de ghiduri pentru profesori și de articole pe tema literației și a educației incluzive, precum și de coordonator al mai multor programe în domeniu. În prezent, coordonează programul Școli cu scLipici al Fundației Noi Orizonturi. 

 
Bogdan Rațiu

Bogdan Rațiu

Bogdan Rațiu este profesor de Limba și literatura română la Liceul Teoretic „Bolyai Farkas” din Târgu Mureș și cadru didactic asociat la UMFST, Târgu Mureș unde susține cursuri și seminare de Didactica Limbii și literaturii române. Este laureat Merito din anul 2019, fiind interesat de cercetare în sfera didacticii și lecturii și de domeniul literației. Bogdan a urmat un doctorat în filologie și colaborează cu Asociația națională a profesorilor de limba română „Ioana Em. Petrescu” (Cluj Napoca) publicând în revista Perspective sau Consilierul de lectură și participând la conferințe din domeniu, în țară.

 
Măriuca Morariu

Măriuca Morariu

Măriuca Morariu este director executiv Aspire Teachers din 2019, cu misiunea de a aduce un profesor excelent în fața fiecărui copil din România. Are un deceniu de experiență în multiple roluri în organizații naționale (ARDOR, Fundația CADI, Junior Achievement România) și internaționale (FRA - Viena, Encounter Edu - Londra), în dezvoltarea și implementarea de programe educaționale și civice. Inovează folosind tehnologia pentru a aduce știința vie din medii extreme precum Arcticul direct în clasă pentru copii din întreaga lume (Arctic Live, Coral Live), sau temele globale din diferite regiuni de dezvoltare în România (Educație la Înălțime). Este membru în board-ul organizației Oxford for Romania (premiul I la Gala Societății Civile pentru Inițiative Civice) și al organizației Aspire Teachers. Are studii în filosofie și comunicare la UAIC Iași, Universitatea din Amsterdam și Universitatea din București.

 

Vă mulțumim pentru participare!

Contact: cluj@aspireteachers.ro

Din echipa de organizare locală au făcut parte: Laura Borbe, Ramona Buzgar, Rodica Istrate, Cristina Branea, Ema Patrichi, Anca Păușan, Haricleea Diuigan.
Echipa centrală: Roxana Tănăsachi, Măriuca Morariu

>> Înapoi la evenimente

Echipa Aspire Teachers