Lecția 7: EDUCAȚIE DE CALITATE LIVE DIN MĂRĂȘEȘTI

Lecția 7 transmisă live pe YouTube, de la Mausoleul de la Mărășești, județul Vrancea Clip de promovare a lecției 7

Lecția 7 a fost transmisă joi, 17 iunie, de la ora 11.00, pe canalul de YouTube Aspire Teachers din regiunea Moldovei, la Mausoleul de la Mărășești, județul Vrancea. Am vorbit despre două obiective de dezvoltare durabilă, Nr. 4 și 5 - Educație de calitate și Egalitate de gen.

Gazda lecției a fost Adriana Lefter, învățătoare și directoare la Școala Gimnazială „Elena Doamna” din Tecuci, membră Aspire Teachers. Comandorul (în rezervă) Dorel Chiș, fondator al Muzeului Aeronauticii Moldovei în Tecuci, ne-a făcut un tur al muzeului. Membrii echipei de robotică THOBOR din Tecuci, coordonați de mentorii Adriana Ciocănel și Drăgan Oliwer, au prezentat o demonstrație în cadrul lecției , iar mentorii au participat la desfăşurarea orei. Am adus în prim plan educația STEM (Science, Technology, Engineering, Maths), astăzi accesibilă tuturor în România, indiferent de gen. Participanții au văzut filmări cu drona de la Mausoleul din Mărășești, povești despre oameni remarcabili, despre inovație și tehnologie și s-au conectat cu cele trei școli câștigătoare din lecția trecută, pe Zoom.

În urma lecției, participanții pot să:

  • identifice oameni și invenții remarcabile din istorie care au schimbat lumea

  • recunoască importanța accesului echitabil la educație indiferent de gen și mediu social

  • analizeze exemple de dezvoltare a competențelor prin STEM (Science, Technology, Engineering, Maths)

Resurse suplimentare

Descărcați mapa cu obiectivele de dezvoltare durabilă, într-un format prietenos pentru copii - material din partea Departamentului de Dezvoltare Durabilă din Secretariatul General al Guvernului.

descirere: adriana lefter este în centrul pozei. poartă un tricou negru pe care scrie educație la înălțime, are părul blond prins într-o coadă la spate

descirere: adriana lefter este în centrul pozei. poartă un tricou negru pe care scrie educație la înălțime, are părul blond prins într-o coadă la spate

Adriana Lefter Adriana Lefter este învățătoare și directoare la Școala Gimnazială „Elena Doamna” din 2011. Este formator CCD Galați, Ambasador eTwining, Ambasador Scientix, „Creator de educație” premiată în 2019 programul național CRED pentru proiectul cu tema Abordarea STEM în învățământul primar. Adriana este membră Aspire Teachers din 2017. A absolvit Liceul Pedagogic „Costache Negri” Galați, Facultatea de Științele Educației la Universitatea București și urmează cursuri de Management Educațional la Universitatea București. Mai multe despre Adriana, aici.