Lecția 8: ACȚIUNE CLIMATICĂ LIVE DIN SAHARA OLTENIEI

Lecția 8 transmisă live pe YouTube, de la Dăbuleni, județul Dolj Clip de promovare a lecției 7

Lecția 8 și ultima din acest an școlar a fost transmisă joi, 24 iunie, de la ora 11:00, pe canalul de YouTube Aspire Teachers de la Dăbuleni, județul Dolj. Zona este supranumită „Sahara Olteniei” din cauza deșertificării, un fenomen care a fost și tema lecției - obiectivul de dezvoltare durabilă nr. 13 - Acțiune climatică.

Gazdă a fost Cristina Ciocoiu, profesoară de geografie la Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” din Craiova, și i-a avut ca invitați pe Adrian Cozeca, profesor, și Aurelia Diaconu, directoarea Stațiunii de Cercetare din Dăbuleni.

Mii de elevi și profesori din toată țara conectați prin Zoom și YouTube Live au învățat despre impactul deșertificării și al schimbărilor climatice, prin povești surprinzătoare, experimente demonstrative, interviuri și jocuri. Cristina Ciocoiu și invitații săi au explicat cum se produce deșertificarea, ce consecințe are și ce putem face pentru a opri fenomenul ce se răspândește la nivel mondial, inclusiv în țara noastră. 

Proiectul național este susținut de Departamentul de Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României și dezvoltat de inițiatorii Marius Toader și Adrian Robe în parteneriat cu Aspire Teachers și Asociația Cartierul Creativ Carolina. 

Resurse suplimentare

Descărcați mapa cu obiectivele de dezvoltare durabilă, într-un format prietenos pentru copii - material din partea Departamentului de Dezvoltare Durabilă din Secretariatul General al Guvernului.

descriere: cristina ciocoiu se află într-un câmp de lavandă. poartă pantaloni și tricou negru. are mâinile întinse spre lavandă și zâmbește la cameră

descriere: cristina ciocoiu se află într-un câmp de lavandă. poartă pantaloni și tricou negru. are mâinile întinse spre lavandă și zâmbește la cameră

Cristina Ciocoiu este profesor titular de geografie, pasionată de călătorii și lectură, cu o experiență de 13 ani, la Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” din Craiova. Îi place să predea orele de geografie mai ales în aer liber, îmbină metodele moderne de învățare cu tehnologia și urmărește o predare centrată pe elev pentru a dezvolta competențele secolului 21. Cristina coordonează în propria școală Programul Mondial Eco-Școală, Programul Național Patrula de Reciclare. De asemenea, este responsabila Comisiei Multiplicatorul Informației Europene, astfel că pasiunea de a călători le-a insuflat-o și elevilor săi atrași de proiectele Erasmus+.