Lecția 6: ENERGIE CURATĂ LIVE DIN TULCEA, DOBROGEA

Lecția 6 transmisă live pe YouTube, de la Topolog, județul Tulcea Clip de promovare a lecției 6

Lecția 6 a fost transmisă joi, 10 iunie, de la ora 11:00, pe canalul de YouTube Aspire Teachers! Am transmis în direct din parcul eolian de la Topolog, județul Tulcea, și am vorbit despre obiectivul de dezvoltare durabilă Nr. 7 - Energie curată la prețuri accesibile.

Gazda lecției a fost Antoneta Împușcatu, directoare, profesoară de fizică, chimie și biologie la Școala Gimnazială „Ion Creangă” din satul I. C. Brătianu, Tulcea și laureată Merito. Și l-a avut ca invitat pe inginerul Sorin Zamfir, supervizor zonal la Enel Green Power, care a prezentat o eoliană și a răspuns la întrebările elevilor.

Ora în direct a inclus filmări cu drona din parcul eolian din Topolog, jocuri, interacțiuni cu elevii din trei școli conectate prin Zoom și trei experimente. 

Lecția s-a adresat copiilor cu vârsta de 9+ ani. Împreună am descoperit metode fascinante prin care putem obține energia electrică, idei și soluții prietenoase cu mediul care sunt deja aplicate în diferite colțuri ale lumii. 

Resurse suplimentare

Descărcați mapa cu obiectivele de dezvoltare durabilă, într-un format prietenos pentru copii - material din partea Departamentului de Dezvoltare Durabilă din Secretariatul General al Guvernului.

descriere: antoaneta este în mijlocul pozei. poartă un tricou negru pe care scrie educație la înălțime în colțul din dreapta sus. în spatele său se văd mai multe eoliene pe o pajiște întinsă și verde

descriere: antoaneta este în mijlocul pozei. poartă un tricou negru pe care scrie educație la înălțime în colțul din dreapta sus. în spatele său se văd mai multe eoliene pe o pajiște întinsă și verde

Antoneta Împușcatu este profesoară de fizică, chimie și biologie la Școala Gimnazială „Ion Creangă” din satul I. C. Brătianu, județul Tulcea, și din 1996 este directoarea școlii, laureată Merito. Absolventă a Facultății de Chimie-Fizică din cadrul Universității București în anul 1988, predă științe exacte plecând de la experimente, exemple din jur, din gospodărie și apoi deduce împreună cu elevii adevărurile științifice. Locuiește în Galați și face naveta zilnic cu bacul pentru a ajunge la școală mică ce găzduiește și îndrumă 102 copii. Mai multe despre Antoneta, aici.