Academia Aspire for Teachers 2018
Academia din 2018 a avut loc între 26-31 august, când 45 de profesori selectați din sute de aplicați au participat la sesiuni de învățare și conectare pe tema competențelor socio-emoționale, de la rolul emoțiilor în actul educațional la metode pedagogice de a forma la clasă elevi agili emoțional.
Traineri și speakeri Aspire for Teachers 2018
Doug Mader - Sycamore Schools
Doug Mader a demonstrat practic modul în care poți introduce tehnologia în educație și cum poți personaliza programele pe nevoile fiecărui student prin învățarea pe bază de proiect (Project Based Learning). Ne-a împărtășit cele mai bune practici pe care le desfășoară în scoală, bazându-se pe deprinderile necesare elevului pentru secolul XXI.
Marian Staș - Profesor de matematică și absolvent MPP “John F. Kennedy School of Government”, Harvard
El este președintele asociației Clubul “Liderii mileniului trei” și o voce cunoscută în mediul educațional din România, iar la Aspire Teachers, Marian a pus în evidență noțiunea de valoare, în jurul căreia gravitează toate nevoile educației de mâine. De asemenea, fiecare participant a descoperit, prin intermediului testului Life Style Inventory, care sunt propriile stiluri și valori individule caracteristice, detalii ale personalității care îi vor ajuta să își dezvolte în continuare stilul de predare conform acestora.
Olimpia Meșa - Fondator & Director al Instructional Design & Book to Courses™ Online School
Olimpia a ținut workshop de Design Thinking for Learning Experience Design, prin care participanții au aflat cum să integreze în sesiunile lor de predare gândirea vizuală, jocuri și stiluri de învățare bazate pe procesul de învățare al creierului - ce are ca punct de plecare fazele specifice de învățare, prin trecerea de la experiențele senzoriale, integrate, acționare și finalizând cu transferul.
Alexandra Sucioaia - Lider echipa Community engagement, Aspire Teachers
Alexandra este pasionată de învățare și dezvoltare: lucrează într-un departament de Learning & Development, gândește și organizează programe de învățare, dezvoltă și livrează programe de training, se implică activ în programe de voluntariat pe educațea. Ea ne propune pentru Academia Aspire Teachers 2018 ateliere experiențiale de inteligență emoțională și descoperire de sine.
Laura Niculescu - Learning & Development Manager, Ana Pan
Cu o experiență de aproape zece ani în training, Laura este cea care dedică mare parte din timpul ei dezvoltării colegilor din Ana Pan. Din 2009 susține workshopuri și programe de coaching echipelor din retail, telecom și banking. Iar anul acesta în cadrul Academiei susține dezvoltarea Inteligenței Emoționale a profesorilor prin traininguri și workshop-uri aplicate.
Crede că oamenii sunt buni și investește în potențialul fiecăruia dintre cei cu care interacționează. Dacă am întreba-o care sunt cuvintele cheie care o definesc, ne-ar spune #determinare, #zâmbetlarg, #entuziasm, #powertothepeople.
Liviu Olteanu - Consultant Ascendis
Liviu s-a alăturat echipei Ascendis în 2018 și vine cu o experiență de 18 ani în intelligence, IT și pharma. Vede factorul uman ca fiind cea mai valoroasă resursă de care poate dispune o organizație, al carei succes pe termen lung este garantat de modul în care se investesc celelalte resurse clasice (timp și bani) în oameni. Un optimist incurabil, jovial și foarte creativ, Liviu se concentrează pe surmontarea barierelor din comunicare de orice fel (de personalitate, culturale sau chiar lingvistice) și urmărește cu perseverență optimizarea procesului de învățare adaptat nevoilor specifice fiecăruia. Este pasionat de drumeții, fotografie, lectură și bricolage, toate acestea împreună cu sau pentru oamenii din jurul său.
Ionuț Tarcea - Consultant Ascendis
Ionuț este Manager în Cultură Organizațională și are o experiență de 14 ani în marketing, antreprenoriat și consultanță. Din 2007, de când s-a alăturat echipei Ascendis, Ionuț a fost implicat în peste 400 de proiecte de dezvoltare organizațională, de la diagnoza și schimbarea culturii, la planificare strategică, inovație, training și seminarii de lucru, special create în funcție de provocările clienților. Ionuț este convins că daca faci bine, primești bine. De aceea, se implică mult în activități civice, sprijinind prin training și consiliere organizații non-profit, universități și antreprenori.
Simina Bejenaru - Profesor, Transylvania College
Simina face parte din echipa Transylvania College încă din anul 2000. Și-a îmbunătățit stilul de predare interacționând cu specialiști din țară și din străinătate, studiind abordările moderne din domeniul educației, dar și adaptând și generând strategii potrivite elevilor săi. Sesiunea ei se axează pe împărtășirea de bune practici pentru învățători și pe tehnici moderne de predare-învățare-evaluare în ciclul primar.
Simona Baciu - Fondator Transylvania College
Ceea ce este azi Transylvania College s-a născut din dorința Simonei de a aduce copiilor bucuria de a învăța. Școala pe care a fondat-o la Cluj în 1993, a fost desemnată, de-a lungul timpului, cea mai bună scoală românească, una dintre cele mai bune școli în sistem britanic din lume și școala din regiune cu cele mai bune rezultate la testele elevilor. Secretul Simonei Baciu este că nu și-a pierdut niciodată sufletul de copil. Îi place să se joace cu copii, să le spună și să le scrie povești. Când merge într-un loc nou, caută librăria și primul lucru la care se uită sunt jocurile pentru copii. „Dacă au jocuri, stau să mă joc. Este bucuria care a rămas undeva în sufletul meu.”
Cătălin Stoica - Coach certificat John Maxwell Team, trainer, fost jurnalist radio și TV
După mai bine de 20 de ani de emisie, producție, branding-marketing, HR și management de radio și televiziune la nivel național - Kiss Fm sau Pro Fm, Pro Tv, Antena1 sau TVR -, după ce a experimentat comunicarea în toate formele ei, Cătălin a decis că rezultatele pot fi puse în slujba dezvoltării personale mai mult ca niciodată. Vine la Aspire for Teachers pentru a ne învăța să „Creștem” în fiecare zi împreună cu toți cei cu care interacționăm: părinți, profesori, elevi.